Жълтото се превърна в цвета на противоречието в Каталуния, предаде

...
Жълтото се превърна в цвета на противоречието в Каталуния, предаде
Коментари Харесай

Кой и защо забрани жълтия цвят в Каталуния?

Жълтото се трансформира в цвета на несъгласието в Каталуния, съобщи BBC.

Каталунците носят фамозната си жълта лентичка в символ на покрепа към политическите дейци, общественици и деятели, които лежат в пандиза. Напомняме, че някогашният вицепремиер на Каталуния Ориол Жункерас също остава под стража. Неговите поддръжници могат да бъдат видяни на митинги с жълти ленти или облекла като знак на битката Каталуния да получи самостоятелност.

Това обаче не убягва на съперниците на сепаратистичното придвижване. Според тях тук става дума за резултата на мъченика, защото деятелите не са никакви политически пандизчии, а извършители на антисепарастичното законодателство. Невинният жълт цвят се оказва в епицентъра на политически спор и в последна сметка беше неразрешен.

Както можеше да се чака, неповторимата възбрана има противоположен резултат. Днес жълти са облеклата на каталунци, само че и улиците, даже фонтаните. Жълти светлинки греят от публичните здания и държавни офиси. Цветът на независимостта се оказа на всички места. Хората всеобщо покриват града с жълти ленти и се оказа, че опитът да се забрани цветът в действителност единствено го е направил по-ярък.
тагове Каталуния жълто забрана
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР