Жълтите зъби могат да бъдат естествена черта. Най-често обаче емайлът

...
Жълтите зъби могат да бъдат естествена черта. Най-често обаче емайлът
Коментари Харесай

Жълтите зъби и петната върху тях - какво да направим

Жълтите зъби могат да бъдат естествена линия. Най-често обаче емайлът придобива тази сянка заради съществуването на плака, която съставлява струпване на бактерии.
Жълтите зъби са честа причина за естетически дискомфорт. На първо място, хората, чиито професионални действия са свързани с връзката и общественото говорене, вземат решение да се оправят с този проблем. За благополучие, актуалните способи за хигиенична стоматология са създали идеално бялата усмивка налична за безусловно всички.
Жълта плака на зъбите: Причини за този тип
Образуването на жълта плака върху зъбите се предизвиква от:
•  неточности в хигиената на устната кухина;
•  честа консумация на храни или питиета, съдържащи оцветители;
•  нараснало количество захар в диетата;
•  наследствено предразположение;
•  пушене;
•  зъбите с възрастта стават все по-жълти;
Ако жълтите петна не се появят на всички зъби, а единствено на един, би трябвало да се изключи вероятността от кариозни лезии, в това число под короната.
Опасни ли са жълтите петна по зъбите?
Жълтите зъби не са единствено източник на естетически дискомфорт. Като сбирка от бактерии, плаката се втвърдява с времето и се трансформира в зъбен камък, което предизвика развиването на кариес. В бъдеще това доста усилва риска от нарушение целостта на зъбната редица. Освен това може да се развие заболяване на венците. Ето за какво е в действителност рисково да се пренебрегва казуса.
Как да отстраните жълтата плака по зъбите?
Не забравяйте: казусът с жълтите зъби е много елементарен за решение в зъболекарския кабинет! Съвременните способи за избелване и хигиенично разчистване вършат допустимо изсветляването даже на емайла със мощно пожълтяване, осигурявайки дългогодишен резултат.
Повечето съвременни томатологични клиник оферират:
• Почистване с въздушен поток. Само за половин час, употребявайки тази процедура, можете да се отървете от плаката и да изсветлите емайла с 3 нюанса.
•  Ултразвуково разчистване. Изсветляването с 2-3 тона и елиминирането на зъбната плака се прави допустимо най-внимателно и безболезнено.
•  Студено избелване Брилянтна усмивка. Процедурата обезпечава изсветляване на емайла до 12 нюанса, като в същото време изцяло отстрани риска от пострадване на тъканите.
•  Избелване със система Zoom. С помощта на избелващ гел и ултравиолетова лампа можете да постигнете изсветляване на емайла с 12 тона.
•  Химично избелване Opalescense Boost. Бързо осветление до 8 тона, като в същото време се укрепва емайла.
•  Лазерно избелване Doctor Smile. Бързо и дейно деяние, което има освен изсветляващи, само че и бактерицидни свойства.
Кой вид реализиране на снежнобяла усмивка е най-подходящ за вас зависи от разликата сред истинския и стремежи нюанс на емайла, прогнозния бюджет, както и от някои самостоятелни характерности. Преди избелване, във всеки случай, ще би трябвало да извършите хигиенично разчистване: единствено в случай че първо се отървете от плака и зъбен камък, ще бъде допустимо дейно изсветляване на емайла.
Под наблюдението на експерт можете да получите освен видим, само че и обезпечен безвреден резултат. Ако предпочитате домашни избелващи системи, не забравяйте: тяхното потребление изисква предварителното произвеждане на обособени уреди за нареждане в денталната клиника, както и прецизно съблюдаване на всички рекомендации на лекаря.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР