Жълт код за високи температури е обявен за 17 области

...
Жълт код за високи температури е обявен за 17 области
Коментари Харесай

Внимание! Жълт код днес в 17 области заради опасни жеги

Жълт код за високи температури е разгласен за 17 области на страната, сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Предупреждението е в действие за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Силистренска, Сливенска, Старозагорска, Пловдивска, Пазарджишка, Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, София-област, София-град.

Днес ни чака слънчево и горещо време. Максималните температури ще са сред 32 и 37 градуса, като в регионите с жълт код температурите денем ще доближат 35-37 градуса.

В планините ще е слънчево. Ще духа сдържан, по високите елементи мощен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 25 градуса, на 2000 метра – към 18 градуса.

По Черноморието ще е слънчево с сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 27 градуса -29 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще е към 2 бала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР