Жълт код за опасно време е обявена за 11 области

...
Жълт код за опасно време е обявена за 11 области
Коментари Харесай

11 области се предупредени за опасно време, над страната ще премине студен атмосферен фронт

Жълт код за рисково време е оповестена за 11 области от страната. Синоптиците предизвестяват за краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии с висока възможност за местни интензивни феномени и градушки. Усилване напразно по развиването на купесто-дъждовната облачност. Количества на преваляванията, които се чака са сред 15-25 mm, локално до 35-45 mm.

Днес през страната ще минава леден атмосферен фронт и въздушната маса ще се лабилизира. Още преди обяд над западните региони, по-късно денем и през нощта против неделя и в Централна България, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, локално интензивни, с гръмотевични стихии и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб до сдържан, с него ще прониква относително студен въздух, температурите в Западна България ще стартират да се намаляват. На изток ще бъде най-вече слънчево и горещо, ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 31° и 36°, малко по-ниски, 28°-30°, ще останат тук-там в западните региони, в София - към 28°.

Над планините в Западна България още преди обяд, а по-късно денем и в масивите от Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Има условия за градушки. В планините от Източна България ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 17°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 26° и 28°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР