Жалка картина са родните държавни мъже и висшият църковен клир.

...
Жалка картина са родните държавни мъже и висшият църковен клир.
Коментари Харесай

Григор Лилов за погребението на патриарх Неофит: Дори и лафетът се оказа фалшив

Жалка картина са родните държавни мъже и висшият църковен клир. Това разяснява във " Facebook " Григор Лилов.

Нарушението на църковния канон и неуместната военна гала по погребението на патриарха часове след моя предходен пост за гафовете и неканоничното по форма и скандално литийно шествие се трансформира в същински скандал!

Вкл. и интернационален поради незабавното овакантяване на вселенския патриарх от шествието и отхвърли му за среща с президента Радев, както и с отхвърли на някои църковни делегации да вземат участие в това въоръжено шествие.

Вътрешният скандал стартира с измиване на ръцете от виновните за кощунството фактори - държавни и църковни.

Защото май военното министерство било предложило артилерийския лафет и БТР-а.

А кой е одобрил, даже и Министерство на народната отбрана да го е предложило?

- Мълчание!

Защото президентството и държавното управление би трябвало да разрешат присъединяване на гвардейската рота и гвардейски оркестър (изпълнил военни траурни маршове!!?), да разрешат парада на БТР-а с навирена голямокалибрена картечница и с ръмжащия му мотор, да одобрят топовните салюти и залпове. А Светия синод би трябвало да се съгласи или да отхвърли метода на церемонията, или да изиска позволение за своя, а не президентско-правителствена, като я съобразят с църковните правила.

Наистина жалка картина!

Лафетът също се оказа подправен.
 Григор Лилов за погребението на патриарх Неофит: Дори и лафетът се оказа подправен - 2  Григор Лилов за погребението на патриарх Неофит: Дори и лафетът се оказа подправен - 1

Той не е лафетът, на който е превозено тялото на цар Борис, както ни излъгаха държавниците и медиите. Онзи лафет с това оръдие отпреди 80 години от дълго време не съществуват, от дълго време са претопени на скрап.

Давам фотография на настоящия, сякаш царборисов лафет. Давам и скрийншоти от кино фрагменти на действителния лафет, върху който е лежало тялото на умрелия цар Борис.

Сами виждате, че разликата е очебийна - задните колела на ЦарБорисовия лафет са доста по-големи и с по-малко на брой спици. И предните колела са с по-малко на брой спици. И... Но и това е задоволително като мотив.

.Налице е цинична примитивна агитация. Налице са послушни и неинформиращи добре, а и лъжливи централни и огромни медии.

Налице е и народ, който е подготвен да преглътне всевъзможни неистини, всевъзможни издевателства и насмешки от по този начин наречения ни " хайлайф ". И даже да не разбере по какъв начин го пращат за зелен хайвер.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР