Жалбата на оманците срещу България за фалита на КТБ се

...
Жалбата на оманците срещу България за фалита на КТБ се
Коментари Харесай

КТБ: Делото на Оманския фонд срещу България вече се гледа по същество

Жалбата на оманците против България за банкрута на КТБ се гледа всъщност във Вашингтон, заяви неправителствената организация "Ние, жителите " в "Туитър ".

В обявата се споделя, че от 25 юни тримата арбитражни съдии - от Канада, Англия и Франция към този момент преценят обстоятелствата и доказателствата всъщност, като до момента са се претендирали спомагателни документи.

Оманският фонд беше притежател на 30% от КТБ. По неофициална информация фондът упорства да получи от страната сред 150 и 200 млн. лв. поради "причинени материални вреди от отнемането на лиценза на КТБ, неравностойно отнасяне на вложителя и лишаването му от опция да отбрани правата си пред съд. "

Уточнява се също по този начин, че ответник по делото в Арбитражния съд във Вашингтон е Министерството на финансите, за чиято отбрана дават отговор Arnold & Porter и адвокатското сдружение "Томов & Томов ".

Българската страна твърди, че акционерите нямат съображение да заведат такива каузи, защото техните вложения не са били национализирани.

Оманският фонд обаче споделя, че България е нарушила основни правила за равно отнасяне и отбрана на вложителите в метода, по който е осъществила банкрута на КТБ.

"Делото бе предстоящо, откакто магистратите от всички инстанции не позволиха за разглеждане жалбите на оманския фонд против отнемането на лиценза на банката. Мотивът бе, че акционерите нямат юридически интерес в такива производства, само че адвокати разясняват, че позицията на страната е уязвима и не би издържала в интернационалните съдилища ", се показва още в обявата, публикувана от "Ние жителите ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР