Жалба, внесена в Апелативен съд-Варна от двама мъже по отношение

...
Жалба, внесена в Апелативен съд-Варна от двама мъже по отношение
Коментари Харесай

Двама от четирима наркодилъри остават в ареста след обжалване на мярката им за неотклонение

Жалба, импортирана в Апелативен съд-Варна от двама мъже във връзка с избраните им най-тежки ограничения за неотклонение по отношение на обвинявания за контрабанда на високорискови наркотични субстанции в съучастничество, както и за държането им без съответно позволение за разпространяване, беше отхвърлена. И.М. (на 56 г.) и М.М. (на 43 г.) бяха привлечени към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура-Варна за закононарушения по член 242, алинея 4 по отношение на алинея 2 по отношение на член 20, алинея 2,3,4 от Наказателен кодекс и по член 354а, алинея 2 от Наказателен кодекс дружно с още двама мъже.

Те са арестувани на 11 февруари на Автомагистрала „ Тракия “ край Ихтиман. При инспекция в автомобила, с който се придвижвали, бил открит тайник с 9433 кг хероин. Според събраните досега данни, опиатът е бил импортиран от Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и е предопределен за разпространяване в София и Варна.

Представителят на Апелативна прокуратура-Варна обори тезите на отбраната на двамата обвинени, с които те упорстваха за по-леки ограничения за неотклонение, с съществуването на свидетелски показания, материални доказателства и информация от приложените специфични разследващи средства.

Апелативният прокурор акцентира, че предметът на закононарушението е опиат със доста количество – съвсем 9,5 кг, на забележителна стойност – 848 996 лева И напомни, че при доказване на първото обвиняване – контрабанда – законът планува „ отнемане от независимост “ от 15 до 20 години и санкция в размер от 200 000 до 300 000 лв., а второто действие се санкционира със затвор сред 5 и 15 години и санкция в размер от 20 000 до 100 000 лв..

Действия по следствие на случая не престават под управлението и надзора на Окръжна прокуратура-Варна.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР