Изявлението ѝ бе по повод това, че вчера властите в

...
Изявлението ѝ бе по повод това, че вчера властите в
Коментари Харесай

Бербок вижда огледално повторение на събитията в Молдова с анексирането на Крим

Изявлението ѝ бе във връзка това, че през вчерашния ден управляващите в молдовския сепаратистки район Приднестровие желаеха от Русия да помогне за отбраната му от съгласно тях съгласувания стопански напън от страна на молдовското държавно управление.

На по този начин наречения Конгрес на приднестровските депутати от всички равнища бе призната резолюция, в която се показва единодушие районът " да се обърне към Съвета на федерацията и Държавната дума на Русия (горната и долната камара на съветския парламент) с искане за използване на ограничения за отбрана на Приднестровието пред лицето на възходящия напън от страна на Молдова ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Бербок направи паралел със случилото се преди години в Украйна, когато съветският президент Владимир Путин употребява малочислени групи от хора за подготовка на пълномащабната си инвазия в прилежащата страна през 2022 година

" Фиктивни референдуми и фиктивни процедури, които дестабилизират друга страна, са в прорез с интернационалното право ", съобщи външната министърка на Германия. Тя сподели, че в нейното министерство от дълго време са наясно с външното дестабилизиране на Република Молдова. Бербок акцентира, че желае да поддържа страната в правото ѝ на териториална целокупност.

През 2014 година Москва анексира украинския Кримски полуостров на Черно море след референдум, в който локалните поданици бяха запитани дали желаят да се причислят към Русия. Нито резултатите от референдума, нито анексирането на Кримския полуостров бяха интернационално приети.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР