Изявлението на страните от Г-20 относно руската инвазия беше остро

...
Изявлението на страните от Г-20 относно руската инвазия беше остро
Коментари Харесай

Украйна с критика към Г-20 относно руската инвазия

Изявлението на страните от Г-20 по отношение на съветската инвазия беше остро разкритикувано от Украйна. Лидерите в Ню Делхи подписаха декларация, в която се осъжда потреблението на мощ за териториални придобивки, само че поименно Русия не беше упомената в нейната инвазия в Украйна. В документа се загатва “войната в Украйна ” и написа, че “всички страни “ би трябвало “да се въздържат от опасността или потреблението на мощ, с цел да търсят териториални придобивания и против териториалната целокупност и суверенитета на която и да е страна “.
В декларацияна обаче не се загатва поименно Русия. Това е и повода представителят на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко да съобщи, че Групата на Г-20 няма с какво да се гордее.
За съпоставяне предходната година в Бали Г-20 цитира резолюция на Организация на обединените нации, осъждаща “най-категорично експанзията на Руската федерация против Украйна ”. Още преди срещата беше ясно, че международната тематика номер 1 за войната ще попречва съдействието сред най-големите стопански системи.
Сред страните там са такива, които доставят на Украйна пари, муниции и въоръжение, като Съединени американски щати, Европейски Съюз и Англия, по този начин и страни, за които има данни, че поддържат Русия военно като Китай, и самата Русия.

На форума не дойде освен Владимир Путин, само че и китайският президент Си Дзинпин. Лидерите на Г-20 включиха Африканският в организацията. Срещата продължава и през днешния ден, предава БНР.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР