Изявеният композитор и пианист проф. д.н. Филип Павлов представи новата

...
Изявеният композитор и пианист проф. д.н. Филип Павлов представи новата
Коментари Харесай

Композиторът и пианист проф. д.н. Филип Павлов представи новата си книга в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Изявеният композитор и пианист проф. д.н. Филип Павлов показа новата си книга „ Музиката – изповед на душата “ в Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Водещ на събитието „ Среща с подпис “, част от програмата на Националния студентски фестивал на изкуствата “, бе заместник-деканът на Факултета по изкуствата проф. доктор Иванка Влаева. Проф. Влаева не скри насладата си, че точно тя ще показа следващата книга на проф. Павлов и означи, че има голям почит към него.

„ Творец, композитор, талантлив пианист, с хиляди концертни изяви по света. Човек с доста педагогичен опит. Учител, само че от класическите, обичайните учители с огромно „ У “. Тези, които те учат освен по какъв начин да решиш избран брой задания, само че ти дават знания за света и за живота. Човек с много гении, който с изключение на със тон, с тонове, работи и със словото.

Многопластова креативна персона, талантлив публицист, стихотворец, човек на света, който е избрал да остане в България и да направлява своето креативно съществуване тук “, с тези думи проф. Влаева разказа проф. д.н. Филип Павлов. В книгата „ Музиката – изповед на душата “ са включени публикации, изявленията, рецензии, научни проучвания, свързани с креативния живот на проф. д.н. Филип Павлов през последните 20 години.

Част от „ Среща с подпис “ бяха Диляна Стоянова, Божидара Каракичева и Емилия Атанасова от класа по пиано на Златка Таскова-Стойчева. Талантливите деца от Центъра по изкуствата в Благоевград извършиха пиесите „ Слънчев залез “ и „ Скок – подскок “ на проф. Павлов. Събитието приключи с осъществяване на проф. д.н. Филип Павлов, който показа една от творбите на проф. д.изк. Йордан Гошев, отдадена на проф. Ростислав Йовчев. Проф. Гошев поздрави проф. Павлов и му благодари, че постоянно е представял превъзходно творбите му.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР