Изявата на Лозан Панов е пълен абсурд, милицонерска реторика, за

...
Изявата на Лозан Панов е пълен абсурд, милицонерска реторика, за
Коментари Харесай

Магдалинчев: Л.Панов се държи непочтено

" Изявата на Лозан Панов е цялостен парадокс, милицонерска изразителност, за която той приказва, Народен съд и по този начин нататък. Тогава, когато не ти отърва нещо, когато не ти е преференциално едно решение, не можеш да не търсиш първо виновността и аргументите в себе си и тогава да вземеш една или друга позиция и да правиш едни или други заключения ". Така представляващият Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Магдалинчев разяснява изявление, обещано от ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов особено за уеб страницата " Дневник " на подсъдимия Иво Прокопиев, заяви " Правен свят ". В него " арбитър №1 " излива поток от експанзия, обвинявания и откровени доноси по отношение на предствители на всички вероятни управляващи в страната, включително народни представители, съдии, прокурори, основния правосъден контрольор и членове на кадровия орган.

Всичко това идва във връзка отстраняването му като собственик на Съдебната палата в София поради това, че позволи снимането на абсурден чалга-рап клип в нея, с присъединяване на разголени девойки и гангстери с револвери.

В изявлението си Панов непосредствено атакува съдиите от Върховния административен съд (ВАС), освен това поименно, поради решението им да не уважат настояването му за формиране на дисциплинарно произвеждане против ръководителя на Апелативния профилиран углавен съд (АСНС) Георги Ушева поради делото против подсъдимите за рушвет Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Панов нападна състава от висши съдии, решили не в негова изгода, на личностна основа и с откровени детайли на злословия и мнения по отношение на кариерното им развиване. Атака отнася и ръководителят на Върховен административен съд Георги Чолаков.

Председателят на Върховен касационен съд упреква и сътрудниците си от Висш съдебен съвет, както и основния правосъден контрольор Теодора Точкова, в зависимости от представителите на останалите управляващи, като специфична офанзива е отредена и на народните представители.

В словесната борба на ръководителя на Върховен касационен съд с въображаемите му врагове още веднъж не е пожален и някогашният основен прокурор Сотир Цацаров, както и актуалният подобен Иван Гешев.

Единствената, която получава хвалба от ръководителя на Върховен касационен съд, е колежката му във Висш съдебен съвет Атанаска Дишева, която още от първия ден на встъпването си като кадровик е неприкрит негов съидейник по всички вероятни въпроси, без никакво изключение.

Ето мнението на представляващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев за следващата политическа провокация на ръководителя на Върховен касационен съд:

" В цялото изявление на господин Панов, както постоянно, си личи стремежът за неговата непорочност по който и да е въпрос. Нищо по-различно от това, което постоянно е правил. Виновен за снимането на клипа в Съдебната палата му е Висш съдебен съвет, отговорен му е продуцентът на клипа господин Митев, отговорни са всичко останали – защитата, хората, които са в Съдебната палата. Той в никакъв случай не сочи някаква своя отговорност. Едиствената виновност, за която той приказва, е че в действителност има лична позиция по въпроса ", разяснява Магдалинчев по отношение на опитите на Лозан Панов да трансферира виновността за абсурда в Съдебната палата на някой различен, вместо да се извини за грешката си.

" Би следвало всеки един естествен правист, да не приказваме ръководител на Върховен касационен съд, да знае, че постановените правосъдни актове могат да се разясняват, само че никога не могат да се атакуват магистратите – просто ей по този начин, тъй като на него не му е преференциално или не приема решението. Съдебният акт се почита. Позволено е да се разяснява, единствено че без да се атакуват персонално членовете на правосъдния състав. Това е съдебн акт. Най-малко ръководителят на Върховен касационен съд може да заема такава позиция във връзка с правосъдния състав ", сподели представляващият Висш съдебен съвет по отношение на офанзивите на Панов против съответни съдии от Върховен административен съд, решили не в негова изгода делото за дисциплинарката на Георги Ушев.

Във връзка с реплики от изявлението на ръководителя на Върховен касационен съд, в които той си разрешава да квалифицира държанието на сегашния и някогашния основен прокурор като " мутренско ", Магдалинчев съобщи: " Това е държание не се нуждае дори от коментар. Такива изрази не отиват на нито един магистрат, да не приказваме още веднъж за ръководител на Върховен касационен съд ".

Представляващият даде коментар и по отношение на следващите подстрекателство от страна на Панов, че сътрудниците му в кадровия орган са подвластни от ръководещите. " Ако някой следеше деликатно дебата от предишния четвъртък пред Пленума, аз ще кажа, че точно сътрудниците, които са членове на Висш съдебен съвет, са от изборната квота, а не от Народното събрание, за които той нормално приказва, че са политически представители, което е цялостен парадокс. Това е просто парламентарна квота. Една част точно от съдиите, определени от професионалната квота, взеха най-категорично отношение за неговите качества. За това, че той от дълго време е абдикирал. Погледнете и сътрудника Шекерджиев, и сътрудника Мавров, които са съдии от Върховен касационен съд. Те го познават явно по-добре, тъй като допреди да дойдат в Съвета, те бяха в този съд, където той е началник. Имат непосредствени усещания какво работи той, по какъв начин се оправя, върви ли на работа, не върви ли и така нататък И сътрудника Димитрова сподели същото. Те не са излъчени от Народното събрание. Те са хора, които са определени от съдиите. Те споделиха изрично, че това държание на господин Панов е подмолно, очудващо и стряскащо за всички адвокати и магистрати. Те споделиха, че той е индивидът, който от дълго време е абдикирал от своите отговорности като ръководител на Върховен касационен съд. Всички са отговорни, съгласно него, целият Висш съдебен съвет, единствено че от ден на ден се усилва кръгът от членове на Съвета, които заемат позиция по отношение на това по какъв начин той извършва своите отговорности и до каква степен ги извършва изобщо ", сподели Магдалинчев.

" Изявата на Лозан Панов е цялостен парадокс, милицонерска изразителност, за която той приказва, Народен съд и по този начин нататък. Тогава, когато не ти отърва нещо, когато не ти е преференциално едно решение, не можеш да не търсиш първо виновността и аргументите в себе си и тогава да вземеш една или друга позиция и да правиш едни или други заключения. Още по-абсурдно е да разяснява и да опреличава ситемата като " тресавище ", цялостно с " алигатори ", цитирайки английския народен представител. По създание имайки поради цялата система и в частност Висш съдебен съвет. Някак си неуместно, неточно и подмолно е. Първо – дано чисто човешки господин Панов да огледа себе си и да реши какво е направил, работил ли е, не е ли приключил нещата, тъй като сякаш неговото наличие действително не се вижда във Висш съдебен съвет. Така беше, в случай че си спомняте, и когато разяснява и одита на системата за инцидентното систематизиране на каузи. Тогава той сподели, че е обвързване на Висш съдебен съвет да изготви разпоредбите въобще за инцидентното систематизиране на делата и внедри системата. Когато му споделих, че и той е член на Висш съдебен съвет и то член по право, ръководител на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, аз го попитах – вие нещо правители ли. Той тоговори, че това не е негово обвързване във връзка с системата за инцидентно систематизиране на каузи, а на Висш съдебен съвет, с което на процедура споделя, че няма никакво отношение и присъединяване, както и никакво действително наличие в Съвета ", заключи разяснява най-после представляващият Висш съдебен съвет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР