Изводът е, че политици използваха една уйдурма, за да повлияят

...
Изводът е, че политици използваха една уйдурма, за да повлияят
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Притесни ме защо ДАНС в такъв момент са пуснали такъв тип доклад

Изводът е, че политици използваха една уйдурма, с цел да повлияят в последния вероятен миг върху изборния развой в България и това беше доста грозно. Това сподели Ивайло Мирчев, депутат от " Продължаваме промяната - Демократична България ", след чуване на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев в комисията за надзор на службите  " във връзка информация за неспособност за потребление на машините в изборния развой ". Пламен Тончев сподели пред медиите, че е дал пред депутатите цялата информацията, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Мирчев разяснява пред публицисти, че по време на съвещанието, което беше засекретено, е имало рецензии към ДАНС. " При всички положения има проблеми в ДАНС във връзка с възлагането и осъществяването на избрани задания ", добави той.

 

Мирчев означи, че по време на чуването не е разискван въпросът дали Пламен Тончев ще освободи заместника си, подписал справката по отношение на машините за гласоподаване.

 

Народният представител означи, че проблем с машините не е имало. " В ДАНС има задоволително положителни експерти, които доста добре знаят дали това, което се е случило може, по какъвто и да е метод да повлияе на самия развой ", добави той.

 

Машините са си добре и да се надяваме, че Върховен административен съд ще разреши да може да се гласоподава с тях, сподели още Мирчев, визирайки съвещанията през днешния ден в съда, които са по повод решението на ЦИК на извършените локални избори да се гласоподава единствено с хартиена бюлетина.

 

" Не ме тормози нищо от изнесената информация от ДАНС. Притесни ме за какво ДАНС в подобен миг са пуснали подобен вид отчет с избрана натовареност смислова, насочваща към избрани изводи ", сподели Божидар Божанов от ПП-ДБ.

 

Той уточни, че в справката на ДАНС, която изтече в медиите, от службата са показали, че само софтуерът, който е построен публично в наличието на ЦИК може да работи на машините т.е. по думите на Божанов ДАНС са удостоверили обстоятелствата, той изяснява от няколко дни, че няма по какъв начин, с каквито и да било дейности в следствие да бъде компрометирано гласуването.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР