Извличането на ДНК от човешки останки отпреди 45 000 години

...
Извличането на ДНК от човешки останки отпреди 45 000 години
Коментари Харесай

Българска пещера разкри неизвестна древна миграция в Европа

Извличането на ДНК от човешки остатъци отпреди 45 000 години е разкрило непозната до момента миграция в Европа и е посочило, че смесването с неандерталци в този интервал е по-често, в сравнение с се смяташе до момента.

Изследването се основава на разбор на няколко антични човешки остатъци, в това число цели зъбни и костни фрагменти, открити в пещерата „ Бачо Киро ” предходната година. Генетично секвениране е открило, че останките са пристигнали от човеци, които са по-тясно свързани със актуалните популации в Източна Азия и Америките, в сравнение с популациите в Европа.

„ Това демонстрира, че те са принадлежали към модерна човешка миграция в Европа, която преди не е била известна от генетичния списък “, се споделя в проучването, оповестено в списание „ Нейчър ”.

 Българска пещера разкри незнайна антична миграция в Европа Пещерата Бачо Киро. Снимка: Nenko Lazarov, wikipedia

То също по този начин „ дава доказателства, че е имало най-малко известна последователност сред най-ранните модерни хора в Европа и по-късните хора в Евразия “.

Констатациите „ трансформираха предходното ни схващане за ранните човешки миграции в Европа “, акцентира Матея Хайдиняк, помощник откривател от немския Институт за еволюционна антропология „ Макс Планк “, който е оказал помощ в управлението на проучването.

 Българска пещера разкри незнайна антична миграция в Европа Неандерталски скелет. Снимка: Claire Houck from New York City, USA

Останките са открити предходната година и по това време бяха приветствани като доказателство, че хората са живели до неандерталците в Европа доста по-рано, в сравнение с в миналото се е считало.

Генетичният разбор на останките също е посочил, че актуалните хора в Европа по това време са се смесвали повече с неандерталци, в сравнение с се предполагаше преди.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР