Известно е, че всякакви семки са супер полезен продукт, но

...
Известно е, че всякакви семки са супер полезен продукт, но
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи, ако ядете тиквени семки всеки ден

Известно е, че всевъзможни семки са супер потребен артикул, само че тиквените семки заемат особено място. Какво ще се случи, в случай че консумирате този артикул всеки ден?

Имунитетът се усъвършенства, костите стават по-здрави
И всичко това с помощта на цинка, който се съдържа в тиквените семки. Ролята на цинка е доста значима -  той поддържа имунната система, играе значима роля във действието на съвсем всички органи, възвръща костите, защищава от остеопороза, оказва помощ при инфектиране на костите, възстановява храносмилането, оказва помощ за понижаване на холестерола и намаляване. Една шепа тиквени семки съдържа 70% от дневната норма на цинк.

Намален риск от рак
Според някои проучвания, цинкът реагира на калциевите сигнали от раковите кафези и ги обезврежда.

Косата, ноктите и кожата ще бъдат възобновени
Благодарение на калций, калий, фосфор, магнезий, манган ще се усъвършенства положението на кожата, косата и ноктите.

Профилактика на сърдечни и съдови болести
Ненаситените, наситените и полиненаситените мастни киселини, които са в обилие в тиквените семки. Те оказват помощ за възстановяване на положението на кръвоносните съдове и работата на сърцето. Освен това, тиквените семки държат върха по наличие на витамин Е. Шепа тиквени семки могат да обезпечат половината от дневния банкет на магнезий, което понижава риска от неочакван сърдечен арест, инфаркти и инсулти. Магнезият има и позитивен резултат върху здравето на костите, зъбите, мускулната функционалност, кръвното налягане и физическата форма.

Нивото на кръвната захар ще намалее
Поради наличието на магнезий, изследванията демонстрират, че потреблението на тиквени семки понижава риска от развиване на диабет с една трета. Поради това те са доста потребни за хора с диабет и диабет вид 2.

Сънят и настроението ще се подобрят
Известно е, че магнезият усъвършенства качеството на съня, а тиквените семки са един от най-хубавите източници на това вещество. Освен това семената съдържат невротрансмитери, виновни за бързото заспиване - серотонин и триптофан.

Храносмилането се възстановява
Тиквените семки са източник на фибри. Фибрите, дружно с високо наличие на диетични фибри, усъвършенстват действието на храносмилателната система. В допълнение, диетите с високо наличие на фибри също понижават риска от сърдечни болести, диабет вид 2 и затлъстяване.

Подобрява здравето на простатата
Тиквените семки могат да облекчат признаците на ДХП, което затруднява уринирането. Използването на семена понижава признаците на болестта.

Кой би трябвало да внимава с яденето на тиквени семки?
С нараснало внимание тиквените семки би трябвало да се употребяват от хора с висока киселинност на стомашния сок, с обостряне на болести на стомашно-чревния тракт - стомашна язва, гастрит.
Бременни и кърмещи дами.
Хората с диабет би трябвало да се съветват с доктор преди приложимост, защото тиквените семки съдържат веществото D-chiro-inositol, което ускорява действието на инсулина и въздейства върху механизма на контролиране на кръвната захар.
Пациентите с камъни в жлъчката също би трябвало деликатно да прибавят този артикул към диетата, защото тиквените семки имат холеретичен резултат и могат да провокират придвижване на камъните в жлъчката.

Колко тиквени семки можете да ядете дневно?
Еднократната доза тиквени семки за възрастен е 50 г, дневната доза е към 100 г, което е към 40 бр. Препоръчително е да се употребяват сурови на гладно с вода.
Тъй като тиквените семки усъвършенстват съня, те могат и би трябвало да се употребяват през нощта.

Лора Костова, happy-woman.bg
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР