Известно е, че прахът не представлява само частици от тъканни

...
Известно е, че прахът не представлява само частици от тъканни
Коментари Харесай

Правите голяма ГРЕШКА, ако чистите праха по този начин

Известно е, че прахът не съставлява единствено частици от тъканни нишки, пъстър прашец и мъртви кожни кафези. Той съдържа разнообразни съединения, доста от които са нездравословни за здравето.
Уморени ли сте от несполучливата битката с прахта?
В идващите редове ще разберете по какъв начин да я почистите по-бързо и дейно от вкъщи си. Оказва се, че множеството от нас цялостен живот са я чистили неверно и по този начин в действителност не са реализирали съвсем никакъв резултат.
Започнете от горната страна
Ако първо започнете да миете подовете, то просто разпръсквате прахта из жилището, а тя остава трайно върху мебелите и стените.
Важно е да започнете с прахосмукачка от таваните и да слизате последователно надолу съгласно мебелировката си.
Седемдневно предписание
Винаги съхранявайте микрофибърните парцали вкъщи. Те са доста комфортни за заличаване на дивани, маси и фоторамки. Не забравяйте, че един път седмично, а в случай че имате алергия най-малко 2 пъти, би трябвало да чистите дома си.
Добре е и килимите да бъдат усърдно почиствани един път седмично с прахосмукачка. Не забравяйте и за завесите, по които се натрупва доста прахуляк. Чистете под леглата диваните и масите.
Прилагайте мощ
Сложете гумени ръкавици и минете с тях по повърхността на мебелите. Това ще сътвори неподвижен заряд, който ще изкара праха върху повърхността на тапицерията. След това деликатно минете с прахосмукачка.
Грижа за книгите
Колко време мина откогато погледнахте нещо в библиотеката си или всичко, от което се нуждаете в този момент, е интернет? Прахът върху доста от книгите на лавиците ви стои с години, а вие го дишате. Важно е постоянно да ги забърсвате или най-малко да минавате със специфична дребна подложка на прахосмукачката.
Чай за кожени мебели
Малката торбичка за чай ще помогне да освежите кожените мебели. За да възстановите блясъка им, разбъркайте половин чаша зехтин с 1/4 чаша оцет, разклатете добре и леко нанесете сместа върху кожен диван или стол с микрофибърна забрадка.
Издухайте прахта от цветята
Растенията гълтам прахуляк, както и вашите мебели и уреди. И даже малко прахуляк в действителност може да има навреди. Извадете растенията на балкона и ги минете с прахосмукачка. След това избършете листата с влажна забрадка.
Това е по-добре, в сравнение с измиването на цветя с вода, тъй като в някои растения може да се предизвика развиването на гъбични болести или плесен.
Сега към този момент е време за подовете
Мийте ги всяка седмица и не забравяйте да вдигнете мебелите или най-малко да ги отместите, с цел да почистите и под тях. 


Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР