Известно е, че комарите биват привлечени от определени миризми на

...
Известно е, че комарите биват привлечени от определени миризми на
Коментари Харесай

Тези растения гонят комарите

Известно е, че комарите биват привлечени от избрани миризми на човешката кожа. За благополучие има доста растения, чиито мощни миризми дейно отблъскват комарите и не са неприятни за носа ни.

С летните горещини идват и комарите, тъй че в този момент е подобаващият миг да научите по какъв начин да се предпазите от неприятни ухапвания . Много растения дейно отблъскват дребните кръвопийци. Някои от тях са добре познати подправки и можете да си ги засадите сами. След откъсването им е добре да смачкате листата малко сред дланите си и по-късно да ги разтъркате върху кожата си , поучава „ Локално “.

Маточина
 билки
В нашия район това растение постоянно се назовава с латинското му име Melissa officinali.

Втрийте го върху кожата си и мекият му лимонен мирис ще отблъсне комарите. Освен това маточината е известна като извънредно успокояваща антибактериална билка.

Босилек
 билки
Комарите не понасят миризмата на тази обичана фалшификация, а многочислени проучвания демонстрират, че етеричните масла в босилека са токсични за ларвите на комарите.

Лавандула
 билки
Силната лавандула е известна като растение, което дейно отблъсква комарите, а с тях и молците и мухите. Предвид силата и интензивността на характерната ѝ миризма, можете да опитате да се отървете от комарите с лавандулови клонки, които да закачите в дома си. Ако не се отървете от тях по този метод, то въпреки всичко натрийте кожата с лавандула.

Градински чай и розмарин
 билки
Ако планирате събиране навън, можете да запалите дребен огън. Поставете малко култивиран чай или розмарин в него. Миризмата, която ще се популяризира по-късно, ще бъде приятна за носа ви, само че неприятна за комарите.

Цитронела
 билки
Това растение от дълго време е известно като едно от най-ефективните в битката против комарите. Етерично масло от цитронела можете да получите във всяка билкова аптека или магазин за био храни.

Смесете го с базово натурално масло за тяло по ваш избор (арганово, бадемово, кокосово) и нанесете върху кожата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР