Известният плаж Болата на Северното Черноморие и това лято е

...
Известният плаж Болата на Северното Черноморие и това лято е
Коментари Харесай

Търси се стопанин на плажа Болата, който да не допуска автомобили

Известният плаж Болата на Северното Черноморие и това лято е без концесионер поради ограничаването за слизане с коли до пясъчната линия.

Търси се концесионер, който да се съобрази с условието за неразрешен достъп на коли в предпазената територия, заяви депутатът от ГЕРБ Пламен Манушев, представен от БНР.

Плажът Болата е част от предпазената зона " Калиакра " по Натура 2000. В последните години пясъчната линия безусловно бе превърната в паркинг от туристи и риболовци, които не желаят да слизат пеш по дългия път към плажа. Миналата година Болата влезе в новините, откакто се оказа, че там е излята бетонна плоча за заведение, макар че има издадено позволение единствено за преместваем обект. Впоследствие Министерството на околната среда и водите забрани достъпа на коли и на пътя бяха сложени бетонни заграждения. Това обаче разгневи поданици на близкото село Българево, които заплашиха с митинги, в случай че пътят не бъде отворен, а от екоминистерството дадоха обещание да се търси решение.

" Не е стеснен достъпът, хора могат да вървят и в никакъв случай няма да се ограничи. Проблемът е по какъв начин ще стигат до долу ", съобщи през днешния ден Пламен Манушев. По думите му за плажа е нужен концесионер, който да се грижи за чистотата на линията и сигурността на туристите, само че той би трябвало да се съобрази със възбраната за коли.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР