Известният лекар и водещ на медицински предавания Евгени Комаровски разказа

...
Известният лекар и водещ на медицински предавания Евгени Комаровски разказа
Коментари Харесай

Как да си направите убиец на COVID-19 у дома

Известният доктор и водещ на медицински излъчвания Евгени Комаровски описа по какъв начин да се предпазите най-добре от ковид. Както всички знаем пандемията се разраства все по-бързо с всеки минал ден. Жертвите в България към този момент са 8, а инфектираните над 300.

Очаква се пикът на COVID-19 у нас да бъде през идващите седмици, а в това време се предлага всеки да пази висока персонална хигиена и да не излиза, в случай че работата му не го постанова.

Комаровски разкри по какъв начин да извършите в домашни условия същински палач на ковид. Той изясни по какъв начин всеки може да си направи антисептик.

Според него дезинфектантът за ръце е най-лесният и ефикасен метод за превъзмогване на опасността. Въпреки това доста хора нямат подобен, тъй като е изкупен от съвсем всички аптеки и дрогерии в страната. Някои артикули пък са с нестабилно качество и не подсигуряват качествено разчистване.

Лекарят предлага метод да си извършите дезинфектант за ръце, с който да се предпазите от ковид. За него ще ви е нужен етилов алкохол - 240 мл., водороден пероксид (перхидрол) - 15 мл., 60 мл. вода и 5 мл. глицерин. Почти всички неща могат да бъдат открити във всяка аптека и са доста евтини.

Единственият по-трудно наличен съставен елемент на тази примес може да бъде спиртът, тъй като и той към този миг липсва от доста аптеки. Ако въпреки всичко ги откриете, по думите му може да дозирате всичко със спринцовка, тъй като всеки милилитър е значим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР