Известният илюзионист Хари Худини изпълнил много смъртоносни трикове, но умрял

...
Известният илюзионист Хари Худини изпълнил много смъртоносни трикове, но умрял
Коментари Харесай

Нелепата смърт на Хари Худини

 Хари Худини

Известният илюзионист Хари Худини извършил доста смъртоносни трикове, само че починал поради цялостен парадокс.

По време на турне в Монреал трима студенти влезнали в съблекалнята на Худини, единият от които, Гордън Уайтхед, бил колежански първенец по бокс. Той попитал Худини дали в действителност е кадърен да понесе няколко мощни удара в стомаха, без да почувства нищо.

Худини, потопен в личните си мисли, кимнал и ученикът ненадейно нанесъл два-три удара на илюзионисрта. Худини едвам го спрял: „ Чакай, би трябвало да се приготвя “, след което напрегнал пресата – „ Ето, в този момент можеш да удряш “.

Ученикът блъснал няколко пъти и усетил стоманените коремни мускули на Худини. В продължение на няколко дни Хари пренебрегвал възходящата болежка в стомаха си. По време на зрелище в Детройт илюзионистът паднал напряко на сцената и се наложи да бъде приет в болница.

Худини бил диагностициран със спукан апендикс, което довело до перитонит. Лекарите предричали неизбежна гибел, само че илюзионистът издържал няколко дни, което е много дълго за подобен случай. На 31 октомври 1926 година Хари Худини умира в Детройт, тялото му е отнесено в Ню Йорк и заровено в бронзовата кутия, която употребява за своите трикове.

Не е ясно дали ударите на ученика са директната причина за гибелта на Худини. Не е открита връзка сред тъпата коремна контузия и апендицита. Смята се, че Худини не е знаел, че страда от апендицит и е приел болката в стомаха си за болежка, породена от удара. Може би, в случай че не беше ударен в корема, щеше да разбере, че има апендицит. Ученикът, нанесъл ударите, не понесъл отговорност.

След погребението се появили непотвърдени клюки, че фокусникът е бил токсичен от завистниците си. Праплеменникът на Худини Джордж Хардийн твърди през 2007 година, че тялото на Худини трябвало да бъде ексхумирано, като твърди, че неговият прочут родственик е бил жертва на тенденциозен скрит план и в действителност е бил токсичен.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР