Известният футболист Христо Стоичков посети гроба на трикратния олимпийски и

...
Известният футболист Христо Стоичков посети гроба на трикратния олимпийски и
Коментари Харесай

Христо Стоичков се поклони пред паметта на Наим Сюлейманоглу

Известният футболист Христо Стоичков посети гроба на трикратния олимпийски и международен първенец Наим Сюлейманоглу в Истанбул. Стоичков сервира венец на гроба и се поклони пред паметта на щангиста.

" Наим беше мой персонален другар. За мен няма по-голям състезател от Наим в света. Щастлив съм, че в този момент съм при моя другар, че имам опция да се поклоня пред паметта му. Ние бяхме огромни другари. Винаги съм се гордеял с неговите триумфи. Постигна олимпийски и международни върхове, които останаха ненадминати. Той в никакъв случай не не помни от кое място е пристигнал. Почина доста млад и ни остави покрусени ", сподели Стоичков.

Той уточни още, че ще резервира надълбоко в сърцето си и вечно загатна за приятеля, спортиста и индивида Наим Сюлейманоглу. " Той беше щангист, аз съм футболист, само че и двамата смеспортисти. Винаги и на всички места би трябвало да описваме за него,защото Наим ще остане най-хубавият щангист на света ", акцентира известният български футболист.  

Близки на Наим, представители на спортните среди и публицисти придружаваха Стоичков при визитата му на гроба на Наим Сюлейманоглу, който умря на 18 ноември. Над гроба на Наим Сюлейманоглу е подложен турският народен байрак със звездата и полумесеца - това е обред, с който посмъртно се отличават националните герои на Турция.

Стоичков гостува в Истанбул на внушителна гала, на която бяха връчени спортните награди " Джейлан иншаат спор " за 16-а поредна година. Освен Стоичков, посетители на церемонията бяха Джон Бенджамин Тошак /бивш механически шеф на истанбулския Бешикташ/, Кристофор Даум /бивш треньор на Фенербахче/ и други величия на международния футбол. " Златната премия за спортна медия на годината " получи спортният отдел на Анадолската организация.

" Златната обувка " бе връчена на футболиста Олджай Шахин /Трабзонспор/, а националният футболен тим за инвалиди бе разгласен за " Златният тим на годината. А волейболистките на " Вакъфбанк " бяха наградени с оценката " Златните дами на годината ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР