Известният фоторепортер Веселин Боришев обяви кампания за събиране на волни

...
Известният фоторепортер Веселин Боришев обяви кампания за събиране на волни
Коментари Харесай

Фоторепортерът Веселин Боришев ще съди МВР

Известният фоторепортер Веселин Боришев разгласи акция за събиране на волни пожертвувания за правосъдни каузи, които ще заведе против Министерство на вътрешните работи и уеб страницата " Пик ", написа OFFnews.

``
реклама

Журналистът бе арестуван на 13 септември преди митинга против единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев и прекара една нощ в ареста на Първо районно ръководство. На идващия ден арбитър в от Софийския областен съд оправда изцяло Боришев, който бе арестуван на база репресивния комунистически Указ за битка с дребното безчинство (УДБХ).

" Този декрет, който е от 1963 година, продължава да служи за кавга с неуместните. Въпреки многократните старания през годините той да отпадне, това не се случва. Полицията продължава да го употребява като наказателна мярка ", изясни юристът на фоторепортера Николай Хаджигенов.

След като казусът стана медийно притежание, министър председателят Бойко Борисов пое ангажимент за анулация на УБДХ.

Боришев обаче е безапелационен, че без следваща реакция на гражданското общество това няма да се случи. Освен дело за противозаконен арест той е решен да съди и уеб страницата Пик за серия изявления, отдадени на персоната му, които смята за обидни.

Ето какво написа Веселин Боришев на фейсбук профила си довечера:

Зов за помощ, или:
Важно Съобщение.

От близката ми среща с Министерство на вътрешните работи в храстите произтичат лавинообразно правни разходи по отношение на каузи, които се постанова да заведа против тях и пресслужбата им ПИК, от сорта на държавни такси, експертиза, хонорар и други Тъй като нямам подобен авариен фонд, апелирам най-вежливо искащите да подкрепят идеята за анулация на социалистическия Указ за битка с дребното безчинство, да го създадат като се включат с парични средства - кой колкото може. Ако се съберат повече от нужното, когато всичко свърши, с остатъка ще провеждам всеобщо напиване в храстите или ще даря на различен ушевпострадал. Благодаря авансово!

Банкова сметка:
BG44STSA93000001596791
Веселин Паисиев Боришев
Paypal:
Veselin Borishev
[email protected]

И споделяйте, че да останат повече пари за празненството.
Нещата са неприятно скъпи, само че ще се оправим ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР