Известният експерт по заразни болести проф. Тодор Кантарджиев, който е

...
Известният експерт по заразни болести проф. Тодор Кантарджиев, който е
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Краят на пандемията се вижда, можем да си отдъхнем

Известният специалист по заразни заболявания проф. Тодор Кантарджиев, който е консултант по здравните въпроси в Столичната община съобщи през днешния ден по БНР, че краят на пандемията от ковид се вижда и към този момент можем да си отдъхнем.

Той се базира на изказване на Световната здравна организация. По думите му COVID вирусът е станал по-малко рисков и гибелен.

" Трябва обаче да се има поради, че всяка година имаме проблеми с респираторни инфекции през есенно-зимния сезон. Възпитаният и просветен човек съблюдава някои правила - проветряване в обществените места. Който не е сигурен в имунната си система, не е неприятно да носи маска. Много е значимо да съблюдаваме разпоредбите, тъй като ще се появят и други инфекции ", добави той.

Проф. Кантарджиев сподели още, че приспособените ваксини против COVID-19 построяват имунитет против класическия вид на вируса и против Омикрон.

" Всеки, който има предходните ваксини, може да си сложи тази. Тя е единствено за бустер реимунизация. Осигурява под напрежение имунитет през идващите месеци ", уточни Кантарджиев.

Той предложи имунизацията за хора със съпътстващи болести и с доста контакти.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР