Известният български писател Христо Стоянов написа пост във Фейсбук, според

...
Известният български писател Христо Стоянов написа пост във Фейсбук, според
Коментари Харесай

Ето защо Европа не се трогва от плача на протеста

Известният български публицист Христо Стоянов написа пост във Facebook, съгласно който антиправителствените митинги са пиар за премиера Бойко Борисов. Ето какво написа Стоянов в своя коментар, озаглавен " Протестите като европиар за Бойко Борисов ".

Да, ще каже някой, но тези митинги са срещу Бойко Борисов. Иска се оставката му, също по този начин целия свят чу, че той е мутра, че Бойко Борисов е мафиот... Вярно, е че светът чу, само че не разбра... И детето чува виковете на майка си, само че от това чуване се е родила поговорката: " Пей, Станке ле, кой ли те чува "... Или: " През едното ухо влезнало, през другото - излязло "... Или: " През..., че отвъд "...

Но българинът, като се изключи че не се учи от историята, че историята учи, че човек не се учи от нея, ами не се учи и от пословици и поговорки... Така последователно забравихме Петко Рачев Славейков и обявихме Пенчо за негов брат близнак, роден с тридесет и девет години забавяне, само че за сметка на това от разнообразни майки...

Това е апропо. Българинът не се учи и поради това повтаря. Повтори Византийското господство с отоманско, но по две... В този смисъл българинът повтори и Бойко Борисов, че и потрети. Но, както е тръгнало...

Но за какво прави митингът пиар на Бойко Борисов? Ами, простичко е. В Германия излязоха на митинг, само че какво направи кака му на Бойко Борисов - насмете ги напълно демократично с водни оръдия, те подвиха опашки и се прибраха по домовете да изясняват на обичаните си под юргана какви герои са... Освен на Борисов Меркел е и кака на Макрон.

Независимо от неговите забежки към каки и лелки. Жълтите жилетки... У нас жълти жилетки поставят служителите на реда, във Франция протестиращите са с жълти жилетки, с цел да може да се вижда по какъв начин бягат от митингите при положение, че се появи транспортно средство.

По табиет в Германия, Англия, Испания, Франция протестърите не се оплакват от палките, от водните струи, от сълзотворния газ. Знаят, че това е най-демократичния метод да бъдат разпръснати. И без тези атрибути не си потеглят от площадите.

При нас обаче е друго. Ако служител на реда удари и един протестиращ с палка всички реват като един, че него са блъснали. Всеки се усеща обичай. В това нещо сме единни - хленчим като един. А ударят ли един от нас ревем и вместо него. Българинът най-обича да страда и го прави шумно и с екстаз. Но да се върнем на тематиката.

Защо пиар за Бойко Борисов. Защото на никое място в демократичния свят не са очаквали, че националното неодобрение може да бъде озаптено с безмълвие.

Тълпата реве под прозорците, Бойко Борисов открива автомагистрала в Добруджа. И в събота и неделя протестиращите потеглят по нея, с цел да употребяват последните слънчеви лъчи на Златните пясъци. После ще отидат да съберат малко пари на митинга другата седмица, тъй като зима иде - я Банско, я Пампорово. А предвождащите агитките могат и до Алпите да мръднат.

Ами да вземат данъчните да стартират да събират данъци и от протестърите. Тъй, де - заработват. Професионалисти. Като се включи и функционалността им на пиар експерти...

Защото светът вижда какво вършат те, но вижда какво прави и този, против който стачкуват. А той прави... 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР