Известният актьор Христо Шопов вече е с официано повдигнато обвинение

...
Известният актьор Христо Шопов вече е с официано повдигнато обвинение
Коментари Харесай

Христо Шопов - официално обвинен и задържан от прокурор

Известният артист Христо Шопов към този момент е с официано повдигнато обвиняване по члена за " закана за ликвидиране ", излиза наяве от известие на прокуратурата.

Текстът на въпросния член 144 от Наказателен кодекс по никакъв начин не е " смешка:

" Който се закани на другиго с закононарушение срещу неговата персона или парцел или срещу личността или парцела на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му, се санкционира с отнемане от независимост до три години...

Наказанието е отнемане от независимост до шест години, когато: деецът се е заканил с ликвидиране. "

Той е към този момент арестуван с прокурорска мярка до 72 часа и ще желаят от съда непрекъсната.

Сутринта се разбра по линия на Министерство на вътрешните работи, че той е арестуван в районното - в началото с полицейска мярка до 24 часа. Случката е станала през нощта.

Прокуратурата я разказва по следния метод:

" Около 00,20 часа в ж.к. “Малинова котловина ” в гр. София, обвиненият Х.Ш. се заканил с ликвидиране на П.Т., държейки в ръката си револвер и споделил: „ Ще те гръмна в лицето с револвера си! “.

След това към 00,30 часа обвиненият хванал дамата с ръка под брадата и я блъснал към ограда на къща, като й споделил: „ Ще те убия “. Жената изпитала състоятелен боязън от заканата. "

Затова и се счита, че е направил две отделни деяния.

Потърпевшата е гражданка на Люксембург, стана ясно от медии. Напрежението сред двете фамилии почнало преди към 2 години след спор за кучета. Снощи обаче имало в допълнение и " класическа " съседска караница поради паркиране.

От думите на зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Димитър Кангалджиев стана ясно, че пострадалата е прегледана от правосъден доктор и си е извадила здравно.

Ето и истинското известие на прокуратурата:

Софийска районна прокуратура упрекна мъж, заканил се с ликвидиране с револвер на жена

Софийска районна прокуратура упрекна мъж, заканил се с ликвидиране с револвер на жена в изискванията на продължавано закононарушение с две действия.

На 23.02.2024г. към 00,20 часа в ж.к. “Малинова котловина ” в гр. София, обвиненият Х.Ш. се заканил с ликвидиране на П.Т., държейки в ръката си револвер и споделил: „ Ще те гръмна в лицето с револвера си! “. След това към 00,30 часа обвиненият хванал дамата с ръка под брадата и я блъснал към ограда на къща, като й споделил: „ Ще те убия “. Жената изпитала състоятелен боязън от заканата.

По случая е формирано бързо произвеждане за закононарушение по член 144, алинея 3,т. 1, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор Х.Ш. е арестуван за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР