Известните и много богатите отдавна практикуват социална изолация, докато се

...
Известните и много богатите отдавна практикуват социална изолация, докато се
Коментари Харесай

Милионери: Моят дом – моята крепост

Известните и доста богатите от дълго време практикуват обществена изолираност, до момента в който се барикадират в именията си за милиони, зад чиито стени се избавят от лудостта на промишленостите и фанатизма на по този начин наречените си почитатели. Тези от тях, които са избрали да живеят измежду природата, могат с месеци да не напущат персоналния си парадайс – в планината или край брега на океана. Феновете на живота в градските дворци са не по-малко.  Но и за едните, и за другите важи мотото „ Моят дом е моята цитадела “.

Съединени американски щати

Силвестър Сталоун, чиито персонален капитал е 400 милиона $, очевидно няма проблем да има жилища, където изиска, само че към този момент е лимитирал имуществото си единствено в Съединени американски щати. Филмите на Слай са спечелили 4 милиарда. С „ Рамбо: Първа кръв “ през 1982-а заработва 3, 5 милиона, до момента в който за Рамбо 3 прибира 16 милиона, а за „ Дневна светлина “ - 17, 5 милиона. За интервала 1970-2012-а „ заплатата “ на Слай е 300 милиона. През последните десетилетия главната резиденция на артиста, режисьор, сценарист и продуцент е в Бевърли хилс – на онази луксозна територия, която се назовава Бевърли парк. Смята се, че цената на парцелите като този на Роки, стартира от 40 милиона и може да стигне до 70 милиона. Съседи на Сталоун са общителните Еди Мърфи и Марк Уолбърг, само че и извънредно алиенираният Дензъл Уошингтън. Слай, жена му Дженифър Флавин и трите им дъщери се разполагат на 1440 квадратни метра. Семейството има още един имот  - в Ла Кинта, също в Калифорния. Сталоун е платил за него единствено 4, 5 милиона. Медии оттатък океана наскоро разясниха, че се опитал да го продаде, само че сякаш към момента е негова благосъстоятелност. 



Милиардерът Айра Ренерт подвига голямо имение в Хемптънс - едно от най-големите в Съединени американски щати.  Строежът му е коствал 110 милиона $, само че в този момент се прави оценка на 248 милиона. И макар персоналното си положение от 6, 5 милиарда, Ренерт е съден по обвинявания, че източва компанията си, с цел да финансира акцията. В „ къщата “ има 29 спални, 39 бани, три басейна с олимпийски размери, както и лична електростанция, игрище за баскетбол, зали за боулинг и за билярд, два тенис корта и два за скуош, киносалон със 164 места, гараж за 100 автомобила, джакузи за 150 000 $. Според Curbed Hamptons налозите на парцела са 40 000 $ на месец.



Едно от именията на Бил Гейтс се слави като „ супер мъдро “. Но високите технологии не са блокирали уюта и провинциалния сексапил на големия дом. Под басейна му има музикална система, а над библиотеката – хубав стъклен купол. Целият парцел е на четири равнища. Има дни, в които Гейтс е разрешил на туристи да преглеждат избран брой от пространствата. Ето и някои откровения на най-богатия човек в света.



„ Бизнесът е най-забавната игра – най-много съревнование и най-малко правила. Да харчиш е комплицирано и отговорно – както и да печелиш. В близко бъдеще ще се занимавам с това – да разпределям рационално парите си. Аз не съм безочлив – аз съм непретенциозен и учтив. Ако някой ми добави две години към живота, бих отишъл в бизнес учебно заведение. Въпреки че какво бих могъл да направя по-добре? Все отново се реша всякога, преди да седна пред компютъра. Но триумфът не учи на нищо – той единствено убеждава умните хора, че в случай че не могат да завоюват, няма какво да трансформират. Животът става по-весел, в случай че подходиш креативен към него. Но в случай че знаех къде е финалът, белким нямаше да го стигна доста от дълго време? Когато бях млад, желаех да стана най-хубавият шахматист в света “.

Лондон

Ринат Ахметов, най-богатият човек в Украйна, чието положение се пресмята на 6 милиарда $, се снабдява с най-скъпия жилищен комплекс в света – в Найтсбридж до Хайд парк в Лондон. Оценява се на 221 милиона $. Лакшми Митал – най-богатият индиец, има замък край Темза за 128, 5 милиона $. В него има 12 спални, турска баня, гараж за 20 автомобила. Другото му имение край Лондон е ситуирано на повърхност от  137,5 хектара, а вилата в него е оценена за 40 милиона.  Тамара Екълстоун – топмодел и щерка на милиардера Бърни Екълстоун, някогашният притежател на „ Формула 1 “, се любува на живота в дребен замък край парковете в Кенсингтън за 70 милиона $. В него има 55 стаи, а единствено ваната от кристал, в която релаксира хубавицата, е за 1 милион. Имението е оборудвано даже със спа център за кучета. Подземният басейн и залата за боулинг не се броят. Както се знае, Роман Абрамович има няколко красиви имения в английската столица, като цената на всяко от тях стартира от 140 милиона $. В едно от владенията на Абрамович гостите се дивят даже на музей за коли.  



Индия

Мукеш Амбани, президент на енергийната компания Reliance Industries и един от най-богатите хора в света, е подстрекател на  жилищното оборудване с име „ Антилия “ - на 27 етажа за 1 милиард $ в влиятелния Алтамаунт Роуд в Бомбай. В него има три площадки за хеликоптери, състезателен клуб, зала за танци, кино салон, паркинг за 160 коли. Обслужващият личен състав е от 600 индивида. Сградата е висока 550 фута. В нея живеят Амбани, брачната половинка му Нита и трите им деца, които са възпитани сами да оправят леглата си. В лобито има 9 асансьора. Дизайнът на всяка стая е друг. Семейството се моли постоянно в храм, който дружно с външните окачени градини, заема два етажа. Всички Амбани са вегетарианци, като в дома им даже на гостите не се сервират пържоли. Мукеш и жена му не близват алкохол. Във вътрешната архитектура водещи са два декоративни претекста - лотусът и слънцето. Те са от мрамор, кристал и перли. Един от етажите е отдаден на сладоледа, а за най-сгорещените е Снежната стая, в която изкуствени снежинки хвърчат по 24 часа в денонощието. " Антилия " е наречена на митичен остров в Атлантическия океан.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР