Известната водеща е дъщеря на Анатолий Собчак, бивш кмет на

...
Известната водеща е дъщеря на Анатолий Собчак, бивш кмет на
Коментари Харесай

Руска тв звезда ще се кандидатира за президент


Известната водеща е щерка на Анатолий Собчак, някогашен кмет на Санкт Петербург

Известната съветска телевизионна звезда Ксения Собчак съобщи през днешния ден, че ще се кандидатира за президент на изборите през март следващата година, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Като всеки съветски жител, имам правото да се кандидатирам на президентските избори. Реших да се възползвам от това си право, даже и единствено тъй като съм срещу всички, които нормално се възползват от него ", декларира Собчак, представена от Франс прес, във видеоклип, оповестен на новооткрития уебсайт на нейната акция.

Известната водеща е щерка на Анатолий Собчак, кмет на Санкт Петербург  през 90-те години. През 2011 и 2012 година тя се причисли към митингите против Кремъл в Москва, само че не насочи рецензии към президента Владимир Путин, който в миналото е бил заместител на татко й, отбелязва Асошиейтед прес.

Действащият президент Владимир Путин към момента не е декларирал дали ще се кандидатира за втори мандат, само че упованията са това да се случи.

По-рано опозиционният водач Алексей Навални предизвести Собчак, че с възможна кандидатура тя ще помогне на Кремъл, като раздели опозицията. Самият Навални е най-известният противник на Путин, отбелязва АП.

Ксения Собчак, от време на време наричана " съветската Парис Хилтън ", е звезда на голям брой телевизионни излъчвания и основен редактор на фешън списание " Офисиел ", отбелязва Агенция Франс Прес. Ако има желание да се кандидатира като самостоятелен претендент, тя ще би трябвало да събере 300 000 подписа в поддръжка на кандидатурата си.

В писмо, оповестено на уеб страницата на в. " Ведомости ", Собчак акцентира, че нейната кандидатура ще стане аналог на анулираната рубрика " не поддържам никого " в бюлетините. " Подканвам всички политически сили, подготвени да употребяват кандидатурата ми като естрада, да изкажат претенциите си към сегашната обстановка и сегашната власт в границите на моята акция, тъй като това не е акция за Собчак, а срещу метода, по който е организиран политическия и публичен живот през днешния ден ", се споделя още в писмото, представено от ТАСС.

Собчак прибавя, че ще желае опозиционният претендент Алексей Навални и други претенденти от демократичната съпротива да бъдат позволени до присъединяване в изборите. В случай, че бъдат регистрирани, тя е подготвена да координира напъните си с техните и даже да анулира кандидатурата си. Самата тя акцентира, че не се придържа към твърди идеологически рамки и не е член на никоя партия./ Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР