Известната в цял свят с книгите за Хари Потър писателка

...
Известната в цял свят с книгите за Хари Потър писателка
Коментари Харесай

Авторката на Хари Потър съди асистентката си за кражби

Известната в целия свят с книгите за Хари Потър писателка Дж. К. Роулинг съди някогашната си персонална асистентка Аманта Доналдсън за неспазване на работните правила. Роулинг твърди, че Доналдсън е употребила парите на писателката, с цел да си купува козметика и дарове, оповестява BBC, представена от БГНЕС.
Доналдсън е работила за авторката на " Хари Потър " сред февруари 2014 година и април 2017 година. 35-годишната жена отхвърля обвиняванията.
Според правосъдните документи Доналдсън е упрекната за присвояването на 23 696 паунда като е харчила пари от бизнес кредитната карта и взимане на сувенири от поредицата за Хари Потър. Личната асистентка е имала достъп до парите на авторката, с цел да може да купува неща, свързани с бизнеса или персоналния живот на писателката. Веднъж месечно тя е трябвало да изпраща фактури на счетоводителите.
Но през февруари предходната година счетоводителите стартират да откриват несъответствия и се твърди, че те са изхарчени от Доналдсън. Роулинг се среща със счетоводителите си, с цел да изяснят къде са отишли парите. След това тя упреква асистентката си.
Освен това излиза наяве, че защото Доналдсън е направлявала покупките на сувенири от страна на почитателите, то тя, възползвайки се от позицията, е съумяла да отмъкне сувенири на стойност малко над 3 хиляди паунда. Писателката твърди, че тези играчки са били взети без нейното познание.
Твърди се още, че Доналдсън е купила две котки на стойност 1 200 паунда и също по този начин е изтеглила 400 паунда за депозит за вечеря в ресторант, който по този начин и не трябва заплатен.
Доналдсън споделя, че не е ощетила Роулинг и тя не претърпяла никаква загуба поради нея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР