Известната турска социологическа агенция „Аврасия” прогнозира, че предстои най-малко 50-60

...
Известната турска социологическа агенция „Аврасия” прогнозира, че предстои най-малко 50-60
Коментари Харесай

Прогноза: 60 депутати от партията на Ердоган ще я напуснат

Известната турска социологическа организация „ Аврасия” предвижда, че следва минимум 50-60 депутати от ръководещата Партия на справедливостта и развиването да я изоставен.

Директорът на организацията Кемал Йозкираз разгласява прогнозата си в „ Туитър”. Той счита, че в интервала 2020-2022 година ще настъпи огромно разединение в ПСР, съобщи bTV.

Прогнозата на социологическата организация безусловно провокира потрес в ръководещите среди, защото е известна с това, че на локалните избори предвижда с най-голяма акуратност спрямо други организации изборния триумф на Екрем Имамоглу за кмет на Истанбул.

„ Не единствено че забележителна група депутати ще изоставен партията на Ердоган, тя ще бъде мощно отслабена ", написа Йозкираз. Според него в ПСР „ ще са признателни, в случай че партията въобще успее да влезе в Народното събрание при идващите избори ".

Загубата на локалните избори в действителност провокира огромно разтърсване в ръководещата партия на Ердоган. Малко след вота се появиха информации, че вицепремиерът Али Бабаджан и предходният президент Абдулах Гюл считат да основат лична организация, която да се върне към „ корените на ПСР”.

Прогнозите на Йозкираз са в синхрон с тези информации за разединение в Партията на справедливостта и развиването. Все отново би трябвало да отбележим, че въпреки напоследък анализите и изследванията на организация „ Аврасия” да са точни, нейният шеф не постоянно е бил прав в своите предвиждания. Такъв беше казусът с конституционния референдум през 2017 година, когато Йозкираз предвижда, че ръководещите няма да завоюват.

За Партията на националистическото деяние на Девлет Бахчели, която е сътрудник на Ердоган, социологът уточни, че тя „ постоянно е печеливша. Тя ще премине в съпротива. Всеки ще си извлече поука от предишното, парламентарната система ще се утвърди. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР