Известната руска актриса Чулпан Хаматова, известна с ролите си в

...
Известната руска актриса Чулпан Хаматова, известна с ролите си в
Коментари Харесай

Известна актриса, фен на Путин, напусна Русия

Известната съветска актриса Чулпан Хаматова, известна с функциите си в " Сбогом, Ленин! " и " Петрови с грип " на режисьора Кирил Серебренников, разгласи, че е напуснала Русия и е в Латвия, откакто жигосах войната в Украйна, заяви Агенция Франс Прес.

В изявление за съветската журналистка Катерина Гордеева, излъчено в Ютюб, 46-годишната актриса оповестява, че от няколко седмици е в латвийската столица.

" В момента сме в Латвия, в Рига...защото не мога кажа, че болката, нещастието, която претърпяват хората, филантропичната злополука, има каквото и да е общо с освобождение ", изяснява Чулпан Хаматова.

" Не бях в Русия, бях във почивка, когато стартира войната. В началото мислех, че би трябвало да изчакаме, след това подписах петиция против войната и по-късно ми бе обещано да схвана, че ще е по-добре да не се връщам в Русия ", сподели тя.

Според актрисата пред нея има две благоприятни условия, в случай че желае да се върне в родината и да не отиде в пандиза - да спре да споделя, че " това е война, че това е покруса " или " да се извини, че не поддържа военната интервенция ".



Хаматова споделя, че не може да се прави, че не вижда това, което вижда с очите си, " знам, че не съм изменник...дълбоко обичам страната си ".

Хаматова е считана за една от най-хубавите съветски актриси от своето потомство, работи в киното, театъра и малкия екран.

Чулпан Хаматова е татарка, родена е в Казан, в Татарстан, който е част от Русия. Тя е национална артистка на Руската Федерация, лауреат е на две Държавни награди на Русия, връчени й персонално от президента Владимир Путин.



През последните години се занимава с благотворителна активност и е приела идеята да оказва помощ на деца с онкологични болести. Основа и фонд " Подари живот ".

През 2012 година взе участие интензивно в предизборната акция на Владимир Путин, който се бореше за трети президентски мандат. Чулпан Хаматова се снима и в избирателен клип на Путин и изясни за какво го поддържа.



Седем години по-късно обаче в изявление, известната актриса упрекна съветския президент за войната в югоизточна Украйна. " Ако през 2012 година ми бяха споделили, че Путин ще тръгне на война, то аз нямаше да отида да гласоподавам за него. През 2012 година нямаше да вземам участие в избирателен клип, в случай че ми бяха споделили, че в Донбас ще има война и ще умират хора. Деца, спокойно население... ", разяснява през 2019 година Хаматова.

ТЕМА преди 9 минути 16 преди 48 минути 1664 преди 56 минути 537
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР