Известен социолог коментира шансовете за съставяне на правителство след поредните

...
Известен социолог коментира шансовете за съставяне на правителство след поредните
Коментари Харесай

Разкритие! Топ социолог каза как Борисов прави кабинет

Известен социолог разяснява възможностите за сформиране на държавно управление след следващите избори.

Утре следва да се състои първото съвещание на народните представители, които избрахме на 2 април. То ще се състои в 10 часа. На него се чака депутатите да изберат ръководител на Народното събрание. Миналия път след изборите ръководителят бе избиран в течение на няколко дни. 
-->
Надявам се, че разногласията на следващия ден няма да са по този начин яростни, заради простата причина, че тези игри в действителност са непродуктивни, нямат нищо общо нито с дневния ред на обществото, нито с главните проблеми пред България. Така че се надявам да са се поучили от преди и че са се научили да мислят с главите си, а не с... дано кажем, страсти.

Това разяснява пред Нова нюз социологът Кольо Колев. 

Политическа партия и Демократична България към този момент изрично обявиха, че казуса им не опира единствено до Бойко Борисов. Те са безапелационни, че няма да поддържат ГЕРБ под никаква форма на ръководство. Това обрича Народното събрание на невъзможността да се сътвори устойчиво болшинство и държавно управление. Причината е, че и двете партии в предизборната битка се легитимираха като отричане на другата. Едните бяха мошеници и измекяри, а другите корупционери.

Разбира се, в този момент им е мъчно да си свидлив ръцете. За Политическа партия и Демократична България е по-трудно, защото Борисов съумя значително да реализира своята цел. Той в действителност попречисти своя имидж. И в този момент показва действеност, диалогичност, малко като котарата Леополд " дайте да живеем дружно ". Докато при Политическа партия и Демократична България, които не изгубиха изборите, само че са втори, са сложени в малко смешната позиция на ядосаните деца, които не могат да одобряват действителността, уточни той.

А другояче ГЕРБ може да си прокара доста елементарно държавно управление в изискванията на падащ кворум. Просто, когато се гласоподава държавното управление, би трябвало част от депутатите въобще да не са в залата и по този начин ще си го гласоподават, тъй като имат  най-вече депутати плюс малко поддръжка в профил, добави той.

Ако имат възприятие на самозапазване политическите партии, би трябвало добре да си помислят дали в последна сметка ядосаните гласоподаватели няма да ги изгонят всички, уточни Колев. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР