известен с името Кентавър има доста различия с уханския вариант

...
известен с името Кентавър има доста различия с уханския вариант
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Ваксините защитават от новия подвариант на Омикрон - Здраве

прочут с името Кентавър има много разлики с уханския вид на COVID-19, само че имунизациите обезпечават отбрана против него. Това сподели вирусологът проф. Радостина Александрова по Българска национална телевизия.

Изследвания посочваха, че един месец след слагане на трета доза Коронавирус ваксина към момента имаме имунна отбрана. Според изследвания към 29-35 от моноклоналните антитела за лекуване на инфекцията са изгубили успеваемостта си при новите подварианти, само че 59% от тях към момента се ползват сполучливо, уточни тя.

Проф. Александровска заяви повече детайлности за подварианта Кентавър. По думите ѝ той е получил името си след обява на консуматор на Туитър. За първи път този вид е бил открит в Индия в края на месец май, а в средата на юли 1/3 от случаите са били с него.

Дали става по-безопасен не мога да кажа изрично, само че неговата цел е да се популяризира по-добре. На последния брифинг на СЗО беше регистрирано, че 2/3 от международното население е имунизирано, 3/4 от възрастните и здравните служащи са ваксинирани. До огромна степен отстъплението на вируса се дължи на това, че сме по-добре предпазени от него, сподели проф. Александрова.

По думите ѝ няма сериозна разлика в признаците при новия подвариант, само че смъртността сензитивно понижава и повода е, че огромна част от хората са преболедували или имунизирани, уточни тя.

Уморихме се от тематиката " COVID-19 ", само че вирусът не се уморява, витален е продължава да се трансформира. Както оповестиха и от СЗО пандемията не е завършила, само че краят ѝ се вижда, сподели проф. Радостина Александрова и предложи хората, които са със съпътстващи болести да се имунизират както против Коронавирус, по този начин и против грип.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР