Известен поддръжник на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп и

...
Известен поддръжник на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп и
Коментари Харесай

ООН: Съюзник на Тръмп е нарушил оръжейното ембарго срещу Либия

Известен покровител на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и създател на американската компания за сигурност " Блекуотър " е назван като едно от лицата зад загадка задача, която е нарушила оръжейното ембарго против Либия, заяви ДПА, като се базира на конфиденциален отчет на Организация на обединените нации.

Според група специалисти на Обединените народи създателят на " Блекуотър " Ерик Принс е предложил военна интервенция за оказване на поддръжка на либийския боен пълководец Халифа Хафтар в Кайро през април 2019 година, която е трябвало да подкрепи генерала в битката му против интернационално приетото държавно управление на Либия.

Докладът на Организация на обединените нации, който е бил показан пред Съвета за сигурност в четвъртък, е станал отчасти прочут на ДПА в събота.

Като част от така наречен " Операция Опус " Принс предложил да подкрепи Хафтар с въоръжени летателни апарати, разследващи полети и плавателни съдове, както и посредством проект за похищение и убийства на високопоставени негови съперници.

В отчета се твърди, че по-късно Принс е трансферирал самолети в Либия и по този метод нарушил оръжейното ембарго на Организация на обединените нации против страната, която се намира в изискванията на продължителна революция.

Принс, някогашен член на американските военноморски специфични елементи и брат на някогашната министърка на образованието на Съединени американски щати Бетси Девос, през последните години е бил в стеснен контакт с Тръмп и неговите сътрудници.

ДПА заяви за задачата още през май, като се базира на специалисти на Организация на обединените нации, само че без да разполага тогава с информация, че Принс е бил забъркан в нея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР