Известен наш политолог смята, че не общественият интерес, а някакви

...
Известен наш политолог смята, че не общественият интерес, а някакви
Коментари Харесай

Разкритие. Защо е тревожен Радев?

Известен наш политолог счита, че не публичният интерес, а някакви персонални ползи наподобява предизвикат дейностите на президента Радев в последно време.  

Личните разочарования на президента не би трябвало да се употребяват като опит за решение на настоящи проблеми, безапелационна е доцент Благоева
-->
Скептична съм, че проф. Николай Габровски ще може да състави редовен кабинет, съобщи пред БНР доцент Блага Благоева – началник на Катедра " Политология " в УНСС и създател на книгата " Ценности против ползи в политиката ".

" Това, което се случва в българската политика днес и в този момент, би трябвало да се преглежда в по-широк подтекст на спецификите на българската национална политическа просвета, която към момента носи характерностите на конфронтационна политическа просвета, надалеч е от това, което се схваща като гражданска просвета.

При една конфронтационна политическа просвета на нивото и на обществото, и на ръководещите е доста мъчно да се стигне до градивен разговор, който да докара до работещи и легитимни институции на властта ", разяснява тя в изявление за предаването " 12+3 " по БНР.

Доц. Благоева счита, че протичащото се през днешния ден в българската политика може да се употребява като учебникарски образец за студентите. В политиката непрекъснато се сблъскват полезности и ползи, безапелационна е тя.

По думите ѝ изходът от сегашната обстановка е във разбиране на нова философия на ставащото от страна на политиците – философия на салдото.

Доц. Благоева акцентира, че Бойко Борисов не за първи път прави стъпка обратно, поставяйки пред себе си някой различен:

Позицията на Борисов може да се прегледа и като компромис – да даде път на други хора, сподели тя и добави, че това не е нейно размишление, а по скоро хипотетично.

За " шарлатаните " в политиката и връзките на президента Румен Радев с водачите на партия " Продължаваме промяната ", доцент Благоева разяснява:

" Това е неприемливо политическо говорене. За мен е неприемливо политик от ранга на държавен глава да употребява такива квалификации, да употребява подобен вид политическо говорене. Другото е въпрос на персонално решение на президента. В никакъв случай не е моментът в този момент в България ние да одобряваме християнската позиция на разкайване, тъй като тя не води до нищо ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР