Извеждането на мигрантите от зоната на гръцко-турската граница не означава

...
Извеждането на мигрантите от зоната на гръцко-турската граница не означава
Коментари Харесай

Турция няма да пречи на желаещите мигранти да напуснат страната

Извеждането на мигрантите от зоната на гръцко-турската граница не значи смяна в турската политика и щом епидемията от ковид завърши, Турция няма да пречи на искащите мигранти да изоставен страната, съобщи турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, представен от " Хюриет дейли нюз ".

Хиляди мигранти се струпаха на границата на Турция с Гърция, откакто предишния месец турският президент Реждеп Тайип Ердоган разгласи, че Анкара няма повече да стопира бежанците и останалите мигранти да продължат към страните от Европейски Съюз. Миналата нощ обаче турските управляващи изтеглиха хиляди мигранти от границата като превантивна мярка против разпространяването на ковид, предава Българска телеграфна агенция.

Сойлу сподели през телевизионния канал Ен Ти Ви, че от зоната са били изведени към 5800 мигранти и са били откарани в центрове в девет турски окръга. Той обаче предизвести, че политиката на Анкара не се е трансформирала и мигрантите ще бъдат свободни да се върнат на границата, щом епидемията завърши.

Анадолската организация съобщи, че някои от мигрантите сами са поискали да изоставен граничната зона, до момента в който други е трябвало да бъдат уверени. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР