Извършват се засилени проверки от екипи на ОД на МВР-Сливен

...
Извършват се засилени проверки от екипи на ОД на МВР-Сливен
Коментари Харесай

Засилени проверки за спазване на COVID мерките в Сливенско

Извършват се засилени инспекции от екипи на ОД на МВР-Сливен за съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения, по отношение на увеличение броя на записаните случаи на COVID-19 и за ограничение разпространяването на болестта в региона, оповестиха от полицията.

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи оказва цялостно подпомагане на институциите и извършва прецизно предоставените ѝ функционалности. Полицейски екипи правят инспекции за съблюдаване на карантината на територията на региона.

Установено е едно нарушаване, за което е формирано досъдебно произвеждане. Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски превоз, нощни заведения и обекти с публично предопределение. През миналото денонощие са осъществени 84 инспекции на обекти и лица. Съставени са 31 акта.

22 нарушавания са установени по време на профилирана интервенция за обезпечаване на публичния ред по време на празника Банго Васил в сливенския квартал „ Надежда “. 13 акта са формирани за неспазване на противоепидемичните ограничения.

Двама са арестувани за неспазване на полицейско предписание и владеене на опиати. В дните на интервенцията от 13 до 15 януари са тествани 152 лица , 61 транспортни средства, 23 търговски обекта, шест бензиностанции и една зала за хазарт.

Общо установените нарушавания са 22. Съставени са актове и фишове по Закона за здравето, Закона за придвижване по пътищата, Закона за българските персонални документи. Съставени са 5 протокола за предизвестие при попречване на спор сред група лица.

Не са позволени случаи на нарушение на тишината след 22:00 часа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР