Извършват се проверки за продажби на лекарствени и хранителни продукти

...
Извършват се проверки за продажби на лекарствени и хранителни продукти
Коментари Харесай

Проверки и мерки срещу спекула в Старозагорска област

Извършват се инспекции за продажби на лекарствени и хранителни артикули на територията на региона на спекулативни цени по предписание на Окръжна прокуратура - Стара Загора. Вече са подхванати и ограничения за попречване на продажбата на тези артикули на цени, неведнъж превишаващи одобрените и записаните, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.  
Разпоредено е да се правят ежедневни и непрекъснати инспекции на селективно определени търговски обекти на инцидентен принцип. При тях длъжностните лица от контролните органи - Регионална здравна ревизия (РЗИ) и Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ), взаимно с Регионалния център на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора и Офис - Стара Загора, на Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите - Пловдив, могат да осъществят надзор на дейностите, осъществявани в съответните звена за търговия на едро (складове), хранителни магазини, супермаркети, аптеки и дрогерии, а точно дали се съблюдават разрешителния режим, регистрационен, лицензионен, финансов (вкл. ценови), счетоводно-отчетен, данъчен. Контролните органи ще ревизират и действия, нарушаващи наредбите, свързани с търговия с хранителни артикули и лекарствени артикули без позволение, включително продажби, предложение и търговски покупко-продажби по интернет.
От старозагорската окръжна прокуратура категорично е указано на инспекторите от РЗИ при осъществяването на инспекциите да извърнат изключително внимание на случаи, съдържащи информация за повишени цени на медицински маски от страна на производители и търговци на едро.
При констатиране на позволени нарушавания на нормативните документи ще се сформират актове, наказателни постановления, включващи плануваните в закона наказания - финансови, административни, наказателни, професионални. В прокуратурата ще постъпват данни за всяка една констатация с оглед преценка на съществуването или неналичието на данни за осъществени закононарушения от общ темперамент.
 
" НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 март " " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 март "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР