Извършителят на вчерашната атака в Ню Йорк е бил разгневен

...
Извършителят на вчерашната атака в Ню Йорк е бил разгневен
Коментари Харесай

Нападателят от Ню Йорк бил гневен на действията на Израел в ивицата Газа

Извършителят на вчерашната офанзива в Ню Йорк е бил ядосан от дейностите на Израел в линията Газа, заяви телевизия Си Ен Ен, представена от ТАСС.

Според източници на американската медия Акайед Уллах споделил на правоохранителните органи, че е бил сърдит от израелското "нахлуване в линията Газа ". Той не прецизирал какво има поради.

По-рано американски медии обявиха, че Уллах, който е от Бангладеш, обяснил дейностите си със своето предпочитание да отмъсти на Съединените щати за офанзиви в родината му.

Подкрепяща джихадистката формация "Ислямска страна " медийна група Макдиси медия разгласи, че офанзивата в Манхатън е в отговор на признаването на Ерусалим за столица на Израел от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс, като се базира на центъра за следене на екстремистката активност в интернет САЙТ (SITE).

Заподозреният, който е родом от Бангладеш, пристигнал в Съединени американски щати преди седем години. От 2012 до 2015 година той имал позволение за ръководство на такси и лимузина, което обаче изтекло.

Той не е имал престъпно досие в родния Бангладеш и е посетил за последно страната през септември. Това заяви началникът на бангладешката полиция, представен от Ройтерс.

Мъжът, с прикрепена към тялото самоделна бомба, провокира детонация в подлез към метрото в Манхатън, покрай емблематичния Таймс скуеър, в час пик. Трима души, в това число един служител на реда, бяха леко ранени.

Нападателят също пострада, като е с изгаряния и разкъсвания. Сега той е в болница под полицейски контрол.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР