Извършителите на атентата в Анкара на 1 октомври по всяка

...
Извършителите на атентата в Анкара на 1 октомври по всяка
Коментари Харесай

Атентатът в Анкара: Извършителите са влезли в Турция с парапланер

Извършителите на атентата в Анкара на 1 октомври по всяка възможност са пристигнали в Турция от Сирия с моторен парапланер, заяви турският министър на вътрешните работи Али Йерликая, представен от турската телевизия ТРТ Хабер.
Прочетете още
Министърът окачестви като " доста огромна " вероятността терористите да се пристигнали с моторен парапланер, като добави, че " няма следи от тях на сушата ".

Атентатът в турската столица бе осъществен от двама терористи от Кюрдската работническа партия (ПКК) пред министерството на вътрешните работи в Анкара в деня, в който бе открита новата сесия на Народното събрание (1 октомври). Нападателите задействаха взривно устройство, при което те починаха, а двама полицейски чиновници бяха ранени.

Йерликая уточни още, че се проверяват изказвания за немарливост по отношение на терористичното нахлуване в Анкара. Той изясни, че е имало сигнал от жители на тел. 112, откакто нападатели са разкрили огън с дългоцевно оръжие по автомобил в Кайсери, Централна Турция, ден по-рано. Регистрационният номер, посочен в сигнала, обаче е бил въведен на локално, а не на национално равнище в системата за различаване на регистрационни номера.

Според медийни изявления в Турция преди да стигнат в Анкара, терористите са умъртвили в село край град Кайсери млад мъж и са откраднали минивана му. След това те са пропътували 400 км до Анкара с откраднатия автомобил без да бъдат засечени на никое място по пътя, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР