Извършен е мащабен ъпгрейд в пилотската кабина на самолетаБазиран на

...
Извършен е мащабен ъпгрейд в пилотската кабина на самолетаБазиран на
Коментари Харесай

AWACS най-сетне с цветни цифрови дисплеи

Извършен е огромен ъпгрейд в пилотската кабина на самолета

Базиран на модела Boeing 707 и различим поради своя характерен въртящ се радарен купол, E-3A за първи път полита през 1977 година (снимка: NATO)

След повече от две години работата флотата на НАТО от 14 въздухоплавателни авиационни системи за надзор и предизвестие (AWACS) се снабди с „ огромен “ ъпгрейд в пилотската кабина.
още по тематиката
В Манчинг, Германия, Boeing съобщи последния осъвременен Sentry E-3A AWACS, в който аналоговите схеми от 1970-те са сменени с пет пълноцветни цифрови екрани, които ще обезпечават на екипажа персонализирани екрани за данните за мотора, навигацията и радара.

Базиран на модела Boeing 707 и различим поради своя характерен въртящ се радарен купол, Sentry E-3A за първи път полита през 1977 година Той е основна част от въздушната отбрана на НАТО. Първото въздухоплавателно средство от този тип е доставено през януари 1982 година То обезпечава 24-часово наблюдаване против всевъзможни въздушни закани, само че също по този начин работи като въздушен команден, надзорен и информационен център.

Последният от 68-те Sentrys обаче е построен през 1992 година Технологиите в него са от 1970-те. Това е напреднала възраст за такава машина. За да остане авиопаркът на НАТО кадърен за оперативна работа, Boeing трябваше да извърши обилни промени. Първият модифициран AWACS бе доставен през ноември 2016 година

Целта на плана за рационализация на Комуникационния навигационен контрол / Управление на въздушното придвижване на алианса (CNS / ATM) бе да подсигурява, че този тип „ летящи контролни центрове “ са в сходство с условията за бъдещия въздушен трафик, надзор и навигация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР