Извънредното заседание на парламента днес започна с декларация на ГЕРБ

...
Извънредното заседание на парламента днес започна с декларация на ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ атакува Радев, определи двата му служебни кабинета като провал

Извънредното съвещание на Народното събрание през днешния ден стартира с декларация на ГЕРБ с рецензии към служебния кабинет, свършеното от него и пропуснатото .

Редно е да създадем оценка на това, което се случи през последните седем месеца и служебните кабинети " Янев 1 " и " Янев 2 " да получат своята политическа оценка най-малко от опозицията. Декларацията от трибуната изчете Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ. По думите й станало ясно, че президентът надълбоко не схваща нито ролята на президентската институция в политическия живот на страната, нито ролята на служебното държавно управление в границите на политическата рецесия.

Атанасова изброи поръчките на Румен Радев - за Коронавирус рецесията, Планът за възобновяване и развиване и почтени избори. " Имаше и поръчки за проверка на предходното ръководство, за растеж на непознатите вложения, за държавност, за разцвет, за напредък. Вместо това двата служебни кабинета сътвориха невиждан безпорядък във всяка област на публичния живот и вместо да вземат участие в разрешаването на политическата рецесия, я ескалираха и удължиха. ГЕРБ изреди неуспехите: Коронавирус рецесията, проекта за пандемията, ограничения и златни медали, неуспех при имунизацията, зелен документ от през днешния ден за на следващия ден, учебните заведения, тестванията и нулева подготовка на здравната система.
 Движение за права и свободи няма да поддържа състава на държавното управление
Движение за права и свободи няма да поддържа състава на държавното управление

Мустафа Карадайъ даде обещание Движението да бъде контруктивна съпротива

За втората задача - почтени и свободни избори, тя съобщи: " Проведохте избори два пъти и два пъти беше създаден връх по ниска изборна интензивност. Бяха изхарчени над 300 милиона лв. за венецуелски машини, с цел да бъде спазен направеният за една нощ Изборен кодекс. Организирахте брутални репресии и гонене на политическите съперници, приложихте от дълго време забравени милиционерски способи, а служебният кабинет се трансформира в инструмент за внушения и клевети. " Това е довело до цялостна демотивация за присъединяване в изборния развой, рушене на доверието в партиите, а оттова и рушене на доверието в демокрацията, уточни Атанасова.

Провалът по третата задача, обвързвана с станал явен през последните дни. Този неуспех към този момент коства стотици милиони помощ за българските жители и е изработен на кайма, а пари за възобновяване ще има вероятно през 2023 година. Това е изгубена вероятност за България, считат от ГЕРБ.

Атанасова означи и директните задгранични вложения, завода за коли, само че се оказало, че България не е имала министър на стопанската система, тъй като " назначеният от президента е бил канадски жител и с наличието си в кабинета е нарушил българската конституция, а финансовият министър бил изгубен в превода ".
 Кирил Петков изиска зелен документ за Министерски съвет, безпартийност против корупцията
Кирил Петков изиска зелен документ за Министерски съвет, безпартийност против корупцията

Ако гласувате този състав на Министерски съвет - давам обещание да съм министър на всички българи

Външният дълг, еврозоната, помощите за бизнеса са секнали, инфраструктурните планове бяха блокирани от министър, който не разграничава паркинг от строителна площадка. Атанасова продължи изброяването на неуспехите - 36 дни, черната кутия на р противозаконна миграция, битова престъпност, пътно транспортните катастрофи, домашното принуждение и телефонните измами порастват.

Тя уточни и цените на тока, ценова рецесия, банкрути, замръзнала външна политика. В умозаключение ГЕРБ се обърна към президента: " През последните 7 месеца вие и двата служебни кабинета постигнахте седем неща, които са феномени в новата българска история: гневно разделяне на българското общество , по размери и изразителност несравними даже с тези от 1990-а година; невиждана интервенция на президента в изпълнителната власт, непозната от 1990-а година насам, директно ръководство на силовите министерства посредством негови аватари и непосредствено посредством промяна на шефовете на специфичните и охранителните служби, Министерство на вътрешните работи, митниците, данъчните и останалите контролни органи, невиждана за новата ни история борба сред законодателна, изпълнителна и правосъдна власт и президентство. Небивал конфликт сред институциите, отблъснал над милион и половина българи въобще от концепцията да гласоподават, рекордна смъртност от ковид на българските жители, рекордни цени на електрическата енергия за индустриални потребности за цялата най-нова история на България, най-вече нарушавания на Конституцията на глава от популацията в цялата ни нова история.

" След седемте месеца на Вашето еднолично ръководство през днешния ден страната не мечтае за развиване, а за възобновяване. Видимото Ви наличие и в бъдещото постоянно ръководство обаче сигурно ще забави този развой. Дали българите живеят по-добре след 7 месеца на вашето еднолично ръководство, оценките занапред предстоят. Бог да пази България! ", заключи Десислава Атанасова.
 Най-големият проблем на новата власт - не ГЕРБ, а икономическите елити
Най-големият проблем на новата власт - не ГЕРБ, а икономическите елити

Безлов не се сеща за 31 години някой, избрал основен прокурор, да е бил благополучен след това
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР