Извънредното положение в страната заради COVID - 19 нама да

...
Извънредното положение в страната заради COVID - 19 нама да
Коментари Харесай

Фермерите ще си получат парите, въпреки извънредното положение

Извънредното състояние в страната поради Коронавирус - 19 нама да наруши естествения ход на Кампанията по директни заплащания за 2020 година и подаването на заявки от фермерите.

От земеделското министерство предлагат на стопаните да подават заявките си по Кампания 2020 за директни заплащания по електронен път. За аграрни производители, които нямат техническа или физическа опция да употребяват електронните услуги се изготвят графици за подаване на заявките в съответната Общинска работа по земеделие. Освен това земеделските стопани ще могат да се записват в системата за еднодневни трудови контракти по електронната поща като изпратят нужните документи на съответната дирекция "Инспекция по труда ". Новата онлайн услуга има за цел да облекчи новите фермери и тези, които ще обработват нови култури, които все още не са включени в системата на Инспекцията по труда.

Земеделските стопани, за които се постанова въвеждането на нови данни, би трябвало да изпратят имейл на съответната дирекция "Инспекция по труда " писмо, получено по е-поща от съответната работа "Земеделие " - общинска или регионална, направила регистрацията. От писмото следва да е ясно, че службата удостоверява регистрацията, както и да има информация за датата, на която тя е осъществена. Земеделският собственик следва да даде на дирекция "Инспекция по труда " и данни за културите, които ще обработва и за които е поискана регистрация и информация за декарите обработваема повърхност по култури, за които е поискана регистрацията. Коректността на предоставените от него данни ще бъде открита по длъжностен път.

Наетите по силата на еднодневен контракт не губят обществените си и осигурителни права. Те могат да работят в селското стопанство и по едно и също време с това да получават компенсации за безработица и обществени помощи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР