Извънредното положение дава повод за спекулации, които са неоснователни и

...
Извънредното положение дава повод за спекулации, които са неоснователни и
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Извънредното положение пада, за да не се спекулира

Извънредното състояние дава мотив за спекулации, които са неоснователни и подсигурява безпокойствие. Това съобщи в утринния блок на БиТиВи вицепремиерът Томислав Дончев като мотив за анулация на изключителното състояние и предлагането от страна на държавното управление законопроект за смяна в Закона за здравето, тъй че противоепидемични ограничения да могат да бъдат въвеждане.

Вицепремиерът допуска, че отпадането на изключителното състояние ще бъде подкрепено от депутатите. Отпада изключителното състояние, в случай че Народното събрание го гласоподава, означи обаче вицепремиерът.
 Удължават ограниченията с най-малко два месеца
Удължават ограниченията с най-малко два месеца

Със законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето

За месец и половина извървяхме доста дълъг път - разширихме потенциала на лечебните заведения, обществото се научи какво да прави в такива обстановки и започнахме да произвеждаме лично произвеждане на защитни материали, подсети Дончев.

От 14 май започваме да се приближаваме повече до живота, който познавахме преди пандемията . Вицепремиерът не може да обещае, че детските градини и яслите ще бъдат отворени след края на изключителното състояние. Театрите, кината и моловете ще бъдат отворени, когато се реши, че рисковете са по-малки и когато намалее броят на заболелите от ковид.

До края на актуалната образователна година в учебно заведение ще се върнат учениците, които да положат единствено зрелостен изпит или за Националното външно оценяване (НВО).

Според вицепремиера лятото заради по-високата температура темповете на болест от ковид ще понижат. Той регистрира, че има сюжети, че болестта ще изчезне тази година, само че други сюжети плануват, че ще би трябвало се научим да живеем със болестта като с естествения грип. Има и трети сюжет - че ще преживеем няколко пика.

Дончев предизвести, че даже и да отмине ковид, това не е последният пандемичен риск , пред който сме изправени. По думите му сегашните брифинги на Националния действен щаб са положителни и няма потребност от в допълнение възникване на напрежение.

КПП-тата сред регионалните градове падат на 6 май следобяд , по-късно никой няма да има потребност от заявления. Нито една от системите не е престанала да работи, не е престанала да бъде финансирана и в идващите месеци и години няма да има проблем. Администрацията също би трябвало да понесе солидарно рецесията, увери Дончев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР