Извънредно заседание на парламента е насрочено за утре, реши Председателският

...
Извънредно заседание на парламента е насрочено за утре, реши Председателският
Коментари Харесай

Парламентът ще заседава извънредно утре, въвеждат специален режим за регистрация и гласуване


Извънредно съвещание на Народното събрание е планувано за на следващия ден, реши Председателският съвет след близо 2 часа съвещание. Комисиите и пленарните съвещания ще се организират единствено в главната постройка на Народно събрание, а регистрацията ще е на групи сред 8 и 9 часа. Гласуваниятасъщо ще бъдат на избрани групи, с цел да се избегне събирането на всички депутати по едно и също време в пленарна зала, написа БНР. Утрешното съвещание ще е следобяд.

Как ще продължи да работи Народното събрание бе решено, откакто стана ясно, че един депутат – Хасан Адемов от Движение за права и свободи, е дал позитивна проба за ковид. Това отсрочи днешното съвещание, на което трябваше да се разисква актуализацията на бюджета. Всички депутати и чиновниците на Народното събрание минаха през вчерашния ден и през днешния ден пред проби за. Засега няма регистрирани инфектирани.

Все отново Народното събрание ще работи в режим, който оптимално да ограничи контактите сред депутатите. По време на разискванията в залата ще участват единствено тези оратори, които са декларирали авансово, че желаят да вземат участие в дебатите.

Депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев и сътрудника му от „ Воля “ Пламен Христов оповестиха, че на следващия ден по обяд ще заседава комисията по бюджет и финанси, която преглежда законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2020 година

Комисията по енергетика би трябвало да одобри промени, свързани с поевтиняването на съветския природен газ, а комисията по правни въпроси ще разисква за първо гласоподаване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние.

В събота ще се одобряват оферти сред четенията на другите законопроекти, в неделя ще второ четене на комисиите, а в понеделник още веднъж ще има изключително съвещание на Народно събрание.

По-рано през днешния ден депутати от „ Обединени патриоти “, „ Воля “ и Българска социалистическа партия бяха безапелационни, че Народното събрание би трябвало да продължи да се събира, с цел да гласоподава неотложни законопроекти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР