Извънредно ще заседава Общинският съвет в Перник утре, съобщиха от

...
Извънредно ще заседава Общинският съвет в Перник утре, съобщиха от
Коментари Харесай

Извънредно ще заседава Общинският съвет в Перник

Извънредно ще заседава Общинският съвет в Перник на следващия ден, оповестиха от институцията. Заседанието е планувано в 17,00 ч. Кметът Станислав Владимиров ще изиска единодушие от съветниците за осъществяване на обекти от първостепенна значимост за Перник.

С разпореждане на Министерски съвет на 18 декември са отпуснати 3 226 968 лева за реорганизация и ремонт на градската пречиствателна станция за питейни води. Дванадесет дни по-късно още веднъж с разпореждане на Министерски съвет са предоставени още 30 000 000 лева за превъзмогване на водната рецесия. Парите са предопределени за реорганизация на Главен клон 2 от водоснабдителната мрежа в общината, на тръбопровод на основни улици, както и монтиране на нови филтри в пречиствателната станция и реализиране на връзката им със съществуващия утаител.

Станислав Владимиров: Перник разполага с питейна вода за към 10 дни

Реализирането на тези обекти ще докара до понижаване на загубите на вода и възстановяване на водоснабдяването.

Съветниците би трябвало да дадат единодушие и за създаване на довеждащ тръбопровод от новия контейнер "Мало Бучино ", през Големо Бучино и кварталите "Мошино " и "Изток " до Главен клон 2. Мерките се подхващат с оглед прогресивно намаляващия размер на язовир "Студена " и настъпване на сериозен риск от постигане на мъртвия му размер.

На 18 ноември предходната година бе въведен воден режим в община Перник, на 21 декември бе оповестено бедствено състояние при размер на водата в язовира 3 974 000 куб.м. По данни на "В и К " към днешна дата водният размер на бент. "Студена е " 3 503 000 куб.м.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР