Извънредно положение на територията на Община Петрич обяви кметът Димитър

...
Извънредно положение на територията на Община Петрич обяви кметът Димитър
Коментари Харесай

Видео показва бедственото положение и щетите от наводнението в Община Петрич

Извънредно състояние на територията на Община Петрич разгласи кметът Димитър Бръчков. То влиза в действие в 00:00 ч от 13.12.2021 година, понеделник, оповестиха от общината. Заповедта идва след обширен разбор на събитията от последните часове - обилни материални вреди, които придошли дерета и свлечена земна маса нанесоха върху общинската пътна инфраструктура и парцели на жители - здания, оранжерии, аграрни площи.

Все още няма достъп до водохващането на град Петрич, тъй като пътят е отвеян от водата. Днес е изработен опит за стигане до обекта, само че без триумф. Идентична е обстановката и с помпите на първи напредък при р. Струмешница. Тези условия изправят Петрич пред заплаха от безводие и режим на питейната вода.

Необходимо е също време за възобновяване на водопроводи по доста от улиците на града и селата, за подсилване на свлачища, които са задействани и заплашват домовете на хората в града и селата, за обезпечаване на безвредно прекосяване по общинската пътна мрежа, за подравняване и обезопасяване на улиците в най-засегнатите квартали на Петрич – кв. „ Бухото “, кв. „ Дълбошница “, кв. „ Виздол “, както и в селата от регион Подгорие, където множеството улици са свлечени, оповестява Българска национална телевизия. 

Със заповедта на кмета се регламентират дейностите на чиновниците в Общинска администрация, на екипите на терен, на общинските сдружения и на другите служби, които директно дават отговор за обезпечаване на сигурността на жителите на община Петрич. Заповедта ще бъде в действие през идващите 5 дни с алтернатива за преустановяване, в случай че обстановката се възстановява по-рано.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР