Извънредно положение е обявено в община Еордея в района на

...
Извънредно положение е обявено в община Еордея в района на
Коментари Харесай

Значителни щети нанесе вълната от лошо време в Гърция, синоптиците очакват валежите да продължат

Извънредно състояние е оповестено в община Еордея в региона на Козани, Северна Гърция, след мощната стихия, която засегна региона в понеделник, заяви АНА-МПА. 

За единствено 50 минути там паднаха 77 литра на квадратен метър дъжд . Наводнени са къщи, унищожени са и доста посеви поради преливането на напоителни канали. Извънредното състояние е с дълготрайност от шест месеца и ще разреши освен справяне с следствията от бурята, само че и оценка на вредите.

Държавната телевизия ЕРТ оповестява за свлачища на пристанището на известния туристически остров Санторини . За един час там са паднали 40 литра на квадратен метър дъжд. Гръцките медии разгласяват и фрагменти от повлечени от водите коли. Корабоплаването в пристанището не е наранено.

Според последната прогноза на гръцката метеорологична работа, представена от телевизия Скай, над Гърция се е открила зона на ниско налягане, която ще се задържи там и през идващите три дни, през които се чакат още интензивни атмосферни явлени я с капацитет за местни наводнения.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР