Извънредният труд за един работник да се повиши от 150

...
Извънредният труд за един работник да се повиши от 150
Коментари Харесай

Идея: Извънредният труд да се увеличи от 150 на 300 часа годишно

Извънредният труд за един служащ да се увеличи от 150 на 300 часа годишно - това разисква работна група за промени в Кодекса на труда в общественото министерство. На полемика, проведена от КНСБ и фондация " Фридрих Еберт " за работното време, синдикалистите обаче настояха това нарастване на изключителния труд да стане единствено посредством групово трудово договаряне на отраслово и браншово ниво, съобщи БНР. Националният секретар на КНСБ Величка Микова изясни: " В момента в Българския кодекс на труда изключителният труд не може да надвишава повече от 150 часа, като 30 часа дневен или 20 часа нощен труд през един календарен месец, 6 часа дневен или 4 часа нощен през една календарна седмица и 3 часа дневен или 2 часа нощен труд през два поредни работни дни ".

В редица сфери като търговия, ресторантьорство и превоз не се съблюдават рестриктивните мерки за работното време, оповестиха още от синдиката.

41% от служащите в България считат, че работното им време не подхожда на фамилните и обществените им задължения, сочи европейско изследване. Това подрежда страната ни преди всичко по този индикатор, разгласи откривателят Виолета Иванова от КНСБ:
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР