Извънредни мерки в подкрепа на бизнеса заради локдауна, предлага общинската

...
Извънредни мерки в подкрепа на бизнеса заради локдауна, предлага общинската
Коментари Харесай

Община Русе освобождава от наеми за февруари и март затворени бизнеси

Извънредни ограничения в поддръжка на бизнеса поради локдауна, предлага общинската администрация в Русе. Местната администрация ще освободи от вноски наемателите си за месеците февруари и март, заяви Българска национална телевизия.

Въпреки това 20% от заведенията в града са банкрутирали, а дребните магазини краткотрайно затвориха.

Лиана Шагирян не всеки ден отваря магазина си за облекла, макар че има право да работи. Има седмици, в които нищо не съм продала.

3-4 дни поред на нула, нула, нула. Добре, че хората, примерно, които са наемодатели, са извънредно правилни, споделя Лиана.

Данъчните обаче не чакат, добавя тя. Не е получавала финансова помощ от страната по никаква скица, тъй като няма право като едноличен търговец. Де факто аз работя, само че не работя в действителност, просто участвам, споделя Лиана.

Според икономическия анализатор Петър Димитров при идващото отваряне, доста от притежателите няма да имат и личен състав. За да облекчи най-малко малко засегнатите бизнеси, Община Русе освобождава от такси фитнеси, пенсионерски клубове, езикови школи, заведения. Този път с изключение на февруари, ще предложим на Общинския съвет да ги освободи и за март, с цел да има някаква помощ и рестарт за бизнеса, споделя Златомира Стефанова, зам.-кмет на Русе.

Според ресторантьорите помощта е навременна, въпреки че няма да реши финансовите им усложнения. Естествено всяка помощ, особено за ресторантьорите, откъдето и да е, е нещо, което постоянно би помогнало, споделя Красимир Иванчев, ръководител на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите Русе.

От началото на коронавирус рецесията Община Русе е ощетена с 90 000 лева от понижени наеми и със 150 000 лева от тротоарно право.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР