Извънбрачни връзки и обвинения в неуместно поведение - репутацията на

...
Извънбрачни връзки и обвинения в неуместно поведение - репутацията на
Коментари Харесай

Имиджът на Бил Гейтс е помрачен от разкритията за извънбрачни отношения

Извънбрачни връзки и обвинявания в несвоевременно държание - репутацията на някогашния началник на " Майкрософт " (Microsoft) Бил Гейтс бе опетнена от разкрития, последвали новината за развода му с неговата брачна половинка Мелинда след 27 години брак, отбелязва Франс прес.

Семейството разгласи на 3 май решението си за разлъка. Към този миг Бил Гейтс за мнозина бе единствено легенда на информатиката и човеколюбец. Фондацията, която той сътвори със брачната половинка си, се трансформира в най-влиятелната частна благотворителна организация в света, финансирала разнообразни планове на обща стойност 53,8 милиарда $. Към 3 май 65-годишният Бил Гейтс със своя запазен тип изглеждаше като доста почитан мъж.

Оттогава обаче минаха 15 дни и езиците се развързаха. Последваха разкрития, които го обрисуваха като предприемач със съмнителни моменти в държанието си. В неделя в. " Уолстрийт джърнъл " разкри, че окончателната разлъка на Гейтс с " Майкрософт " през март 2020 година е била обвързвана с преценена като неуместна негова връзка със служителка на софтуерния колос при започване на този век.

Според формалната версия Гейтс, който дружно с Пол Алън основа " Майкрософт " през 1975 година, бе напуснал управителния съвет на компанията през 2020 година, с цел да се посвети напълно на фондацията си. Но след новите разкрития представител на " Майкрософт " удостовери пред Франс прес, че корпорацията е била известена в края на 2019 година, че Гейтс се е опитвал да откри интимна връзка с инженерка през 2000 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Комисия към управителния съвет е проучила казуса, подпомагана от външна адвокатска адвокатска фирма. Направено е било задълбочено следствие. Инженерката е споделила в писмо, че е имала връзка от полово естество с Гейтс в продължение на години, твърди " Уолстрийт джърнъл ". Американският всекидневник прецизира, че милиардерът е напуснал управителния съвет на учредената от самия него компания преди края на следствието.

Финансовото издание също така твърди, че от управлението на Майкрософт са се поинтересували и от връзките на Бил Гейтс със скандално известния финансист Джефри Епстийн, упрекнат в полови похищения против десетки малолетни в първокласните си парцели. Епстийн бе открит обесен в своята затворническа килия през август 2019 година Защитата на Бил Гейтс твърди, че връзките му с Епстийн са били единствено в границите на филантропските му каузи, и споделя, че той съжалява за тях, съгласно " Уолстрийт джърнъл ".

Разкритията се допълниха и от оповестената през вчерашния ден във в. " Ню Йорк таймс " пространна публикация, която навежда на мисълта, че много преди новината за развода Бил Гейтс е бил прочут със съмнителното си държание. В материала, който се базира на поискали да запазят анонимност източници, написа, че съоснователят на Майкрософт е оказал помощ за потулването на случай на полов тормоз, за който бил отговорен Майкъл Ларсън - индивидът, ръководещ акциите му. Според два осведомени източника Мелинда Гейтс е изразила през 2018 година противоречие с метода, по който е реагирал нейният брачен партньор, позволявайки на Ларсън да остане на поста си в подмяна на финансова трансакция с хипотетичната жертва.

" Ню Йорк таймс " твърди още, че " Гейтс преследвал, когато му се отдадел мотив, дами в офиса ". През 2006 година, да вземем за пример, той участвал на презентация на служителка на Майкрософт. След това неотложно ѝ изпратил имейл с покана за вечеря.

Според шест сегашни и някогашни чиновници на компанията, фондацията на Гейтс и сдружението, ръководещо благосъстоянието на семейство Гейтс, тези и други, по-скорошни произшествия са създавали една от време на време " неуместна работна среда ".

" Ню Йорк таймс " обаче акцентира, че даже и да не са одобрявали държанието на Гейтс, някои чиновници не са го възприемали като " полов див звяр ".

Въпреки че американците по принцип не утвърждават изневярата, те имат податливост да подценяват изневярата на мъже. Особено когато става дума за богати и авторитетни хора, тъй че разкритията надали ще навредят трайно на имиджа на Гейтс, сподели Алиша Уокър, преподавателка по социология в Университета на Мисури. Тя даде образец, че същото се е случило по отношение на изневярата на Джеф Безос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР