Изумителното представяне на Мароко продължава с историчеко класиране за полуфиналите,

...
Изумителното представяне на Мароко продължава с историчеко класиране за полуфиналите,
Коментари Харесай

Мароко би Португалия, Роналдо си стегна багажа

Изумителното показване на Мароко продължава с историчеко класиране за полуфиналите, станало факт след триумф с 1:0 над Португалия в третия четвъртфинал от Мондиала. Нападателят на Севиля Юсеф Ен-Несири осъществя гола на успеха в 42-рата минута. За място на финала мароканците ще спорят с Англия или Франция, а в другия полуфинал противници са Аржентина и Хърватия. Това е първо постигане на африкански тим до полуфиналите в историята на международни финали.

Мароканците бяха без титулярните си бранители Нусаир Мазрауи от Байерн Наиф Агер от Уест Хам, които са с контузии. Капитанър Ромен Саис пък получи здравна помощ още преди началото на срещата, тъй като изпитваше болки в коляното. После той не съумя да приключи мача.

Очаквано Кристиано Роналдо не беше титуляр за европейците, както беше и против Швейцария в предишния кръг. Вместо него отново стартира сензацията Гонсало Рамош, който обаче в този момент не оправда упованията. Рубен Диаш беше съумял да се възвърне и стартира от първата минута в центъра на отбраната в двойка с Пепе.

Мачът стартира с напън на Португалия и в 4-тата минута Жоао Феликс беше покрай гол. Нападателят на Атлетико Мадрид засече центриране от фал, само че Ясин Буну избави.

Африканците обаче незабавно дадоха отговор с заплаха, при която Ен Несири нанесе удар с глава след корнер в 6-ата минута, само че и този път топката не стигна до мрежата.

Мароканците одобриха ролята да се пазят с 11 играчи в своята половина и оставиха иберийците да водят играта. Това обаче ограничаваше опцията за чисти положения. В 23-тата се стигна до напрежение сред вратаря Буну и Бруно Фернандеш, откакто играчът на Манчестър Юнайтед го блъсна при битка за висока топка.

В 26-ата " атласките лъвове " се възползваха от втори късмет при статично състояние и Ен Несири още веднъж беше открит с висока топка, само че и този път ударът му излезе в навън.

В 31-вата, откакто беше мъчно да се комбинира в наказателното поле на Мароко, Жоао Феликс стреля от над 20 метра. Топката рикошира в тялото на Ел Ямик и застрашително полетя към оголения от Буну десен ъгъл, само че в последна сметка излетя на сантиметри в навън.

Атаките на африканците бяха малко, само че пък бяха рискови. При една такава в 35-ата Селим Амала се оказа самичък в наказателното поле, само че също стреля неопределено.

При идната такава Мароко към този момент излезе напред в резултата. Центрирана топка в наказателното поле на Португалия беше засечена от Ен Несири, който надскочи вратаря Коща и Рубен Диаш.

В добавеното време на тази част португалците упорстваха за дузпа за нарушаване на Хакими против Бруно Фернандеш. Съдията обаче реши, че фал няма. Секунди по-късно мароканците пропуснаха доста опция за втори гол, като Амала стреля в навън.

Шансът избави " мореплавателите " от втори гол в 49-ата минута, когато вратарят Диого Коща избави рисков удар, а при добавката Унахи не съумя да я насочи в мрежата.

Очакваната поява на Кристиано Роналдо стана факт секунди по-късно. Така голмайсторът изравни международния връх за най-вече мачове в националния отбор - 196, който до момента се държеше еднолично от Бадер Ал-Мутава от Кувейт.

Португалците станаха още по-настоятелни в търсенето на попадение и в 58-ата Рамош пропиля отлична опция, стреляйки с глава в навън. В 64-тата пък Бруно нямаше шанс, откакто изстрелът му профуча над гредата.

Вече се играеше единствено пред вратата на Мароко, а африканците стигнаха до офанзива чак в 75-ата минута. В 83-ата Буну " извади " извънреден удар на Феликс, който отиваше право в горния ъгъл.

Секунди след приключването на постоянното време Кристиано получи късмет да означи, само че Буну отново избави.

Малко по-късно влезлият като запаса Уалид Шедира беше изпъден за втори жълт картон, оставяйки мароканците с 10 души. И по този начин обаче африканците имаха късмет да решат всичко в шестата минута на добавеното време, когато Абухлал излезе самичък против вратаря, само че пропусна.

Последва сериозен пропуск на Пепе от няколко метра с глава. 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР